Bekreftet: Premiefondet og destinasjonen for Carlsens VM-match

- Dette vil bli fenomenalt. Det blir banebrytende.

MØTES I NEW YORK: Sergej Karjakin og Magnus Carlsen, her under Bilbao Masters sist måned, skal snart ut i VM-kamp. Foto: Scanpix
MØTES I NEW YORK: Sergej Karjakin og Magnus Carlsen, her under Bilbao Masters sist måned, skal snart ut i VM-kamp. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med tre måneder til Magnus Carlsens uhyre viktige VM-kamp mot Sergej Karjakin, får Dagbladet bekreftet at premiefondet blir på én million euro. Det vil i tillegg være et element som kan gjøre utbetalingen noe høyere.

- Det er fastsatt, sier Carlsen-manager Espen Agdestein.

Spiller på Manhattan

Arrangør Agon har fått kritikk i det internasjonale sjakkmiljøet for å ikke ha presentert opplegget rundt sportens viktigste arrangement på et tidligere tidspunkt, men nå kan eier Ilya Merenzon endelig offentliggjøre at spillelokalet blir South Street Seaport på nedre Manhattan.

- Jeg har sagt mange ganger at det ville bli i New York. Vi har bare gjort jobben vår, mens andre har snakket, sier Merenzon til Dagbladet og fortsetter:

- Dette vil bli fenomenalt. Det blir banebrytende. Det kan bli et av de mest populære sjakkarrangementene verden har sett. Det sier jeg på grunn av Magnus, at det er i New York og med utgangspunkt i måten vi vil promotere kampen på. Hele byen vil ta del i den. Vi vil også ta i bruk helt ny teknologi. Alt vil forhåpentligvis bidra til å generere stor interesse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer