<strong>MØTES I NEW YORK:</strong> Sergej Karjakin og Magnus Carlsen, her under Bilbao Masters sist måned, skal snart ut i VM-kamp. Foto: Scanpix
MØTES I NEW YORK: Sergej Karjakin og Magnus Carlsen, her under Bilbao Masters sist måned, skal snart ut i VM-kamp. Foto: Scanpix Vis mer

Bekreftet: Premiefondet og destinasjonen for Carlsens VM-match

- Dette vil bli fenomenalt. Det blir banebrytende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med tre måneder til Magnus Carlsens uhyre viktige VM-kamp mot Sergej Karjakin, får Dagbladet bekreftet at premiefondet blir på én million euro. Det vil i tillegg være et element som kan gjøre utbetalingen noe høyere.

- Det er fastsatt, sier Carlsen-manager Espen Agdestein.

Spiller på Manhattan

Arrangør Agon har fått kritikk i det internasjonale sjakkmiljøet for å ikke ha presentert opplegget rundt sportens viktigste arrangement på et tidligere tidspunkt, men nå kan eier Ilya Merenzon endelig offentliggjøre at spillelokalet blir South Street Seaport på nedre Manhattan.

- Jeg har sagt mange ganger at det ville bli i New York. Vi har bare gjort jobben vår, mens andre har snakket, sier Merenzon til Dagbladet og fortsetter:

- Dette vil bli fenomenalt. Det blir banebrytende. Det kan bli et av de mest populære sjakkarrangementene verden har sett. Det sier jeg på grunn av Magnus, at det er i New York og med utgangspunkt i måten vi vil promotere kampen på. Hele byen vil ta del i den. Vi vil også ta i bruk helt ny teknologi. Alt vil forhåpentligvis bidra til å generere stor interesse.

Utsikt over Brooklyn Bridge

Ifølge Merenzon vil partiene bli spilt inne i en glassboks, på et sted med utsikt over Brooklyn Bridge.

- Vi er virkelig fornøyde. Dette er inne blant topp fem turistattraksjoner i New York. Det er som et utendørs museumsområde, forteller Agon-eieren.

Ifølge Merenzon er det også enighet med både Karjakin- og Carlsen-leiren om innholdet i kontraktene. Papirene vil oversendes i løpet av uka.

- Vi har snakket med begge spillerne, og de er fornøyde, sier Merenzon, noe Agdestein bekrefter.

- I grove trekk er vi stort sett enige. Vi har ikke sett kontraktene ennå, men jeg vil tro at det går bra, sier Carlsens manager.

Agdestein ble orientert om at South Street Seaport ville bli lokalet for VM-kampen for kort tid siden. Etterpå valgte Merenzon å gi Wall Street Journal muligheten til å avsløre nyheten om spillstedet først.

- Vi har visst om dette en liten stund. Det ser absolutt bra ut, det. Det er ikke noe feil med spillstedet slik vi ser det nå. Det blir spennende å se hva de gjør ut av lokalene. Vi vil dra til USA i september og ta det i øyesyn, forteller Agdestein.

Kampen avholdes mellom 11. og 30. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer