Bekreftet: Russland utestengt fra Paralympics

Og nå skal de reteste alle prøvene fra Sotsji.

MODIG: IPC-president Philip Craven, til høyre, utestenger Russland fra Paralympics i Rio. Foto: AFP/ KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix
MODIG: IPC-president Philip Craven, til høyre, utestenger Russland fra Paralympics i Rio.
Foto: AFP/ KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russland utestenges fra Paralympics i Rio de Janeiro på grunn av doping, opplyste Den internasjonale paralympiske komité (IPC) som ventet søndag.

Bakgrunnen er McLaren-rapportens avsløring av organisert, statsdrevet doping i russisk idrett, også paralympisk idrett. IPC-president Philip Craven sier at Russland er suspendert fra IPC og dermed ikke får delta i Paralympics i Rio fra 7. til 18. september.

– Det er en tøff og modig beslutning. Vi skal ikke ha juks og fanteri i internasjonal idrett, og vi stiller oss 100 prosent bak avgjørelsen, sa Norges idrettspresident Tom Tvedt til NTB rett etter at avgjørelsen ble kjent.

Russland har ifølge en pressemelding fra IPC 21 dagers frist på å anke avgjørelsen.

Veiskille

– Avgjørelsen sender et tydelig signal om at denne typen omfattende og organisert dopingjuks ikke kan tolereres, sier Tvedt i en pressemelding.

– NIF stiller seg fullt og helt bak avgjørelsen. Dette er ingen hyggelig dag for internasjonal idrett, men at IPC nå suspenderer en nasjonal paralympisk komité og derigjennom utestenger en hel nasjon fra et internasjonalt mesterskap markerer et veiskille i kampen for de rene utøverne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer