Kyvåg ut mot svak norsk omgang:

– Bekymra

Norge tok seg lett forbi et coronasvekket Polen, men varierte fra det briljante til det håpløse. Dagbladets håndballekspert Frode Kyvåg hyller Norges offensive stjerner, men slakter forsvarsspillet i 1. omgang.

HYLLES: Nora Mørk hylles etter mesterskapscomebacket. Video: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge – Polen 35 – 22

I pausen reagerte han på at Norge hadde latt Polen score 13 ganger.

– Det er ikke bra nok. Jeg er bekymret. Det er for lett å spille seg forbi, og det er for langt fra målvaktredningene, konkluderte Kyvåg i Dagbladets studio.

- Det var en typisk åpningskamp. Mye slurv i 1. omgang, men vi ble bedre, og jeg er glad det gikk veien. Jeg har vært med på flere åpningskamper det ikke har gått veien, smilte Camilla Herrem.

Slurv

Det ble mye slurv, og polakkene hang godt med Norge i 1. omgang. Først halvveis ut i omgangen begynte Norge å stikke fra i målprotokollen, takket være flere effektive kontringer.

Men farten stoppet opp i det norske laget, blant annet forsvarsspillet sviktet.

Til pause ledet Norge med fire scoringer.

Vellykket keeperbytte

I pausen valgte Thorir Hergeirsson å bytte keeper etter en omgang Norge slet i forsvar. Emily Stang Sando utnyttet ikke sjansen i Silje Solbergs fravær, inn kom Rikke Granlund.

Fra start av i 2. omgang var det også et langt mer påskrudd norsk lag. Det tok ti minutter før Polen scoret, og Norge hadde fort fått seg en luke på 10 mål.

– Det Rikke har gjort er det Norge har vært borskjemt med, kommenterte Kyvåg, med henvisning til at Norge har vært bortskjemte med gode keepere som har reddet mer enn man kan forvente.

Hun reddet åtte av 17 skudd, men mesterskapsdebutanten vil ikke snakke seg inn på laget til neste kamp mot Tyskland.

- Det var veldig gøy, men jeg tror nok dette blir rollen min, å komme inn å hjelpe når det butter litt, lo Granlund etter kampen i den digitiale intervjusonen.

Hun fikk etter kamp ros av både Herrem og Mørk.

Hyller Mørk

At det satt bedre offensivt for Norge etter pause mener Kyvåg også var viktig, og at samspillet mellom stjernene Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Nora Mørk satt godt.

Mørk fikk kritikk av Kyvåg for ikke være direkte nok, men utover i kampen spilte hun seg opp.

– Jeg setter pris på det Nora gjorde. Jeg synes det var kjempepositivt at Veronica Kristiansen, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal var på plass med plasskiftene sine. Det tror jeg Hergeirsson synes er betryggende, påpekte Kyvåg.

– Hun har vært ute lenge, men setter straffene har masse utspill til kant. Jeg synes egentlig hun er der hun skal, og er sikker på at det kommer til å bli bedre og bedre, sier Stine Bredal Oftedal på Dagbladets spørsmål om Mørk.

Det endte til slutt 35–22 mot Polen, som ledes av norske Arne Senstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer