Bekymret Armstrong

Tour de Frances mest dedikerte lag sviktet sin sjef i går. Og det bekymrer Lance Armstrong.

GÉRARDMER (Dagbladet): Sammenlagtlederen håper å avslutte sykkelkarrieren med å ta sin sjuende strake triumf i Tour de France.

Men han klarer det ikke alene.

Da T-Mobile valgte å starte råkjøret i den siste bakken på Tourens åttende etappe, var ingen av Armstrongs åtte hjelperyttere i Discovery på plass for å sikre at sjefen sjøl ikke kom på etterskudd.

Klöden dro ifra

-  For oss startet Touren i dag. Jeg klarte meg bra, men laget fulgte ikke etter, sier Armstrong.

Og det får ikke passere i stillhet.

-  Vi må se på hva som skjedde. Vi visste det ville skje ting i dag. Og selvsagt var jeg bekymret. Er du ikke bekymret, taper du.

At Radobank-rytteren Pieter Weening vant etappen, betyr ingenting for Armstrong, siden nederlenderen ikke er en trussel i sammendraget.

 LAGET SVIKTET:  Sammenlagtleder Lance Armstrong gjorde jobben sin. -  Jeg klarte meg bra, men laget fulgte ikke etter, sier Armstrong. Foto: AP/Scanpix
LAGET SVIKTET: Sammenlagtleder Lance Armstrong gjorde jobben sin. - Jeg klarte meg bra, men laget fulgte ikke etter, sier Armstrong. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det er derimot andremann sammenlagt i fjor, Andreas Klöden, som syklet inn til andreplass bare ni millimeter bak Weening og 27 sekunder foran Armstrong.

Tyske utfordrere

T-Mobile har tre sterke konkurrenter til Armstrong i år. Klöden ligger foreløpig dårligst an - ett minutt og 50 sekunder bak Armstrong på en niendeplass. I tillegg har det tyske laget Alexandre Vinokourov på tredjeplass og tidligere sammenlagtvinner Jan Ullrich på sjette.

Det store spørsmålstegnet med T-Mobile har vært hvem av de tre de skal satse på, og om de har beslutningsevne nok til å slite i stykker Armstrong i stedet for å vente på at Ullrich skal knuse amerikaneren på den siste - noe det virker som de har gjort tidligere.

I går kjørte de tre sammen for å slå Lance, og tyskerne skaffet seg også et mentalt overtak.

Dermed øker presset på Lance Armstrong.