Sommer-OL: Norge - Argentina

Bekymret etter seier

Norge fikk en drømmestart, men mistet plutselig rytmen helt. De kriget seg inn igjen og sikret seieren, men de to poengene kostet.

SPORTSNYHETENE: Norge vant mot Argentina, men imponerte ingen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020
Norge Norge
27 - 23
Argentina Argentina
Spillere

TOKYO (Dagbladet): Norge sikret mer eller mindre kvartfinalen med seieren mot Argentina i kveld.

Det endte opp med å bli et merkelig oppgjør. Norge gikk rett i strupen på biff-nasjonen, men Argentina slo voldsomt tilbake og lå bare ett mål bak til pause.

Noe måtte skje. De to lagene fulgte hverandre lenge, men Norge rykket fra de siste ti minuttene og vant 27-23.

- Vi spiller forrykende de første 10 minuttene, men så gjør vi kanskje for mange bytter samtidig. Det sniker inn en usikkerhet. Så greier vi å riste oss av det, men da har Argentina fått tro på ting og kjemper enda hardere, sier Christian Berge til Dagbladet etter kampen.

- Vi kommer supergodt fra det i starten. Så er håndball så jevnt, at hvis du bommer og gjør noen tekniske feil, så er alle lagene gode nok til å komme opp. Det viste Argentina i dag, forteller Bjarte Myrhol til Dagbladet

Norge bommet mye og slapp Argentina inn i kampen ved flere anledninger.

- Vi gjør feil i angrep, og lar de få kontre inn enkle mål. Det er sånn at hvis vi gir lillefingeren tar de hele hånda, det visste vi på forhånd, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Hva synes du om effektiviteten i dag?

- Vi har fortsatt noen prosent å gå på. Vi brenner fortsatt for mye. Men sånn er det, det er fortsatt litt uvant å spille håndball midt på sommeren, med litt ekstra svette hender. Det skal vi bare vende oss til fortest mulig, det begynner å se bra ut mot en kvartfinale.

KANTRET: Brun/Strandli var en av Norges største medaljehåp, men kantret ut av en finaleplass. Video: Discovery+. Vis mer

Argentina slet også med uttellingen, men imponerte i forsvarspillet og på keeperplass.

- Vi var bedre i dag sammenlignet med de to siste kampene, men Norge var et bedre lag enn oss i den andre omgangen. Det er tøft å spille mot dem, og de dominerte, sier Argentina-trener Manuel Cadenas.

Live-published photos and videos via Shootitlive

To viktige poeng, men det var ingen drømmedag for det norske laget. Spesielt de misbrukte sjansene framover bekymret i dag igjen. Norge hadde en uttelling på 56 prosent i angrep. Bare 27 av 48 skudd endte i mål.

Spesielt skuddene fra sentralt i banen endte med bom altfor ofte.

- Vi har generelt for dårlig uttelling på skudd fra kort hold. Kantavslutningen har vært ganske bra, men vi bommer for mye fra seks og ni meter sentralt, sier Discovery-ekspert Ole Gustav Gjekstad midtveis i den andre omgangen.

Det samme problemet uttrykte Sander Sagosen tidligere i mesterskapet, og det var tydelig å se at også Christian Berge var frustrert. Han slo i parketten på noen av Norges bom i den andre omgangen.

BERG-OG-DALBANE: Christian Berge slo i parketten etter noen av Norges bom i den andre omgangen. Foto:NTB
BERG-OG-DALBANE: Christian Berge slo i parketten etter noen av Norges bom i den andre omgangen. Foto:NTB Vis mer

Pangstart

Christian Berges mannskap fikk en pangstart på kampen.

Argentina kriger hardt både fysisk og verbalt i den første omgangen, men maktet ikke å følge med Norge, som raskt gikk til 6-1.

Argentina var aggressive på å spille uten keeper i angrep, men unøyaktigheter gjorde at Norge enkelt kunne dytte ballen i buret.

Men plutselig snudde det helt.

De argentinske spillerne begynte å få lekenheten av landets tango inn i angrepet, og de kriget seg fra 9-3 til 9-9. I den samme perioden gikk Norge gikk nesten ti minutter uten mål.

Til pause sto det 13-12 - og de norske gutta måtte nesten spørre seg hva det var som traff dem.

OPPLADNING: Tyske Martyna Trajdos blir slått i ansiktet av treneren før kamp. Video: Discovery+. Vis mer

Holdt ut

Før kampen hadde Christian Berge advart om at det kom til å bli tøft, og Norge brukte tid på sikre de to poengene.

Argentina hang lenge med, men Norge var akkurat gode nok til å ro det i land.

Forsvarsspillet var til tider veldig bra, men det som skjedde framover kommer garantert til å bekymre.

PS. Norge har fire poeng etter tre kamper i OL. Fire lag tar seg videre til kvartfinalene. Nå venter kamper mot Tyskland og Frankrike. De vil avgjøre hvem Norge møter i kvartfinalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer