Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus i USA

Bekymret for Brækhus: - Et helvete om det ikke blir kamp

Kaoset fortsetter for den norske bokseren.

BEKYMRET: Ole Klemetsen er bekymret for Cecilia Brækhus om det ikke blir noe av boksekampen i USA 5. mai. Han har vært støttespiller for den norske verdensmesteren i lang tid. Men nå sitter han hjemme. Foto: NTB scanpix
BEKYMRET: Ole Klemetsen er bekymret for Cecilia Brækhus om det ikke blir noe av boksekampen i USA 5. mai. Han har vært støttespiller for den norske verdensmesteren i lang tid. Men nå sitter han hjemme. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dagbladet): Ole Klemetsen er bekymret for Cecilia Brækhus.

Den gamle boksehelten sikter til at det hersker stor usikkerhet rundt den første tittelkampen hennes i USA Den skulle etter planen gå 5. mai. Men nå henger alt i det blå. Klemetsen mener det er kritisk dersom matchen ryker.

Det er et salig kaos rundt stevnet i USA etter at hovedkampen, der verdensmester Gennady Golovkin mistet sin motstander Canelo Alvarez som hadde testet positivt for forbudte stoffer.

Det letes fortsatt etter en ny motstander til Golovkin for å redde stevnet. Det er også usikkert hvor stevnet skal gå. Om det blir noe av det i det hele tatt.

Det er også usikkert hvor i USA det eventuelt skal skje.

Torsdag inviterte K2 Promotions med matchmaker Tom Loeffler i spissen inn til en pressekonferanse i Los Angeles. Cecilia Brækhus var på plass. Det var også Golovkin.

Men Loeffler hadde følgende å melde:

- Det er ingenting nytt å fortelle.

Klemetsen bekymret

Det betyr igjen at kampen til Cecilia Brækhus, der fortsatt motstanderen holdes hemmelig henger i en tynn tråd.

Det bekymrer Ole Klemetsen, som tidligere var en del av teamet til Brækhus i forkant av kampene.

Nå sitter Klemetsen igjen hjemme.

Brækhus har valgt å kjøre et tilnærmet sololøp i USA foran sin første kamp. Hun har bare med seg boksevenninna Ingrid Egner som støtte og medhjelper. Egner skal selv proffdebutere på Tjuvholmen under stevnet «This Is Oslo» 26. mai.

Ole Klemetsen mener det er alvorlig for Brækhus om det ikke blir kamp.

- Det er et helvete for Cecilia, om kampen nå innstilles. En bokser forbereder seg i lang tid foran en kamp. Når den da blir innstilt, er det alvorlig. Men sånn er jo dette gamet. Men det er uansett svært frustrerende for en bokser.

Gennady Golovkin sa dette på pressekonferansen, ifølge ESPN:

- Jeg trener hardt hver eneste dag. Jeg ønsker enkamp. Jeg spør Tom (Loeffler) hver eneste dag. Vær så snill, skaff meg en kamp. Dette er utrolig. En helt sprø situasjon for boksingen.

- Et helvete

Ole Klemetsen er også usikker på veivalget til Brækhus inn i USA for første gang.

- Jeg snakker av erfaring, når jeg sier at det å ha et team rundt seg i USA er alfa og omega. Jeg er i hvert fall sjeleglad for at jeg hadde folk rundt meg.

Ole Klemetsen var flere ganger i Las Vegas. Han bokset fem kamper i gamblingbyen og vant samtlige.

Han sier:

- Det å være hvit, nå snakker jeg for meg selv, og det å bevege seg inn i en gym der afroafrikansk svette henger i veggene er tøft.

Klemetsen legger til:

- Jeg vet ikke om det er øknomi eller om det er andre årsaker, at hun har valgt bort sitt faste team. Det kan jeg ikke svare på. Men å velge så å si en aleneløsning er veldig spesielt. Men Cecilia er jo ei tøff jente. Så hun fikser det sikkert på et vis. Men hun må jo ordne med mye selv, og det kan også gå utover forberedelsene.

BRA TEAM: Cecilia Brækhus og Jonathon Banks har hatt mye å smile for. FOTO: Andreas Lekang
BRA TEAM: Cecilia Brækhus og Jonathon Banks har hatt mye å smile for. FOTO: Andreas Lekang Vis mer

Banks borte

Hennes faste trener opp mot kampene er Jonathon Banks. Han er foreløpig opptatt på annet hold. Det er bare tre uker igjen til 5. mai.

Også det er ganske spesielt.

- Denne gang dreier ikke alt seg om Cecilia. Hun er ikke hovedattraksjonen nå. Det er en ny situasjon, sier Klemetsen.

Den tidligere mesterbokseren ønsker å understreke at dette ikke er noen form for kritikk. Men han sier:

- Jeg skulle gjerne ha vært der for å bistå henne med min erfaring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling