Bekymret for motstanden

SAARBRØCKEN (Dagbladet): Norge- Hviterussland 34-21. - Ja, det er berettiget å være bekymret for svake motstandere, sier Arne Høgdahl, assistenttrener for Norge. Han frykter at de norske jentene får nivåsjokk seinere i VM.

Utrente hviterussere kollapset etter pause, og reduserte gårsdagens åpningskamp til direkte flau. I kveld blir det dessverre flauere. Da står Canada for tur til å bli slaktet av Norge. De canadiske jentene avslørte seg som veldig mye dårligere enn Hviterussland i gårsdagens kampe mot Kroatia (14-27).

- Faren er at vi begynner å slurve, sier Høgdahl.

I forrige uke gikk Danmarks trener, Ulrik Wilbek ut og advarte mot - nettopp - det lave nivået i Norges gruppe. Han spådde at Norge kan bli tatt på senga når de møter sterkere VM-lag i vinn-eller-forsvinn- kampene i neste uke.

- Det kan bli så farlig som han sier, innrømmer Høgdahl.

Glem resultatene

Høgdahls sjef, hovedtrener Marit Breivik er roligere, men har planen klar for å unngå at jentene luller seg inn i troen på at de er uovervinnelige.

Mot Canada i dag og mot Usbekistan - enda svakere enn Canada, tapte 39-17 for Frankrike i går - handler det om å fokusere på isolerte oppgaver, ikke tenke resultat. Dessuten tror hun Norges kamprekkefølge i gruppespillet er positiv. Vi møter de beste gruppemotstanderne lørdag og søndag.

- Det hadde vært verre om vi møtte Kroatia i dag og Hviterussland på søndag, sier hun.

- Vi har snakket mye om dette, både med jentene og oss trenerne imellom, sier Høgdahl.

Fritt fram

Tonje Sagstuen leverte i går en av sine bedre landskamper siden hun gjorde comeback i sommer. Ni scoringer, ingen straffemisser og intelligent blikk for luker å spille ballen i, var en opptur fra de middelmådige kampene mot Sør-Korea. I dag fortsetter oppturen garantert. De canadiske jentene er like treige som Hviterussland, og mye lavere. En enkel jobb for Sagstuen (187 cm).

- Men vi er nødt til å ta dem på alvor, sier Sagstuen.

Lagkaptein Susann Goksør avfeier faren for sjølskryt:

- Vi må ikke la oss lure til å tro vi er gode om vi vinner med 15 mål, sier hun til Dagbladet.

<B>HODEPINE:</B> Trenerparet Marit Breivik og Arne Høgdahl får nye storseirer mot Canada og Usbekistan i dag og i morgen. - Jeg er beskymret for den svake motstanden, sier Høgdahl.
Tonje Sagstuen</B>