Primera Division

Bekymret for Ronaldo: - Har aldri skjedd før

En skygge av seg selv.

SLITER: Cristiano Ronaldo fikk det ikke til mot Las Palmas i helga. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Cristiano Ronaldo fikk det ikke til mot Las Palmas i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cristiano Ronaldo (31) har fått sin verste sesongstart i Real Madrid. For første gang siden han kom fra Manchester United i 2009, står han oppført med ett mål etter seks seriekamper.

- Det har aldri skjedd før, skriver den spanske avisa AS i dag.

Med til historien hører kneskaden han pådro seg under EM-finalen i sommer. Men i Spania lekes det allerede med tall og statistikker. Og der kommer ikke Real Madrids frontmann heldig ut.

Har nedturen startet?

Vekslet ikke blikk

Det som skjedde på Kanariøyene lørdag er betegnende. Ronaldo ble byttet ut etter 72 minutter i 2-2-kampen mot Las Palmas. Da han gikk av banen, tok han trener Zinedine Zidane i hånda. Men de to vekslet ikke et eneste blikk på Estadio Gran Canaria.

- Portugiseren er langt unna sin beste utgave, skriver AS. Og mener å vite sannheten om hvorfor det er som det er:

- Det venstre kneet er ennå ikke friskt.

I SMERTER: Cristiano Ronaldos problemer startet under EM-finalen mot Frankrike. Storstjerna måtte ut med en alvorlig kneskade. Foto: NTB Scanpix
I SMERTER: Cristiano Ronaldos problemer startet under EM-finalen mot Frankrike. Storstjerna måtte ut med en alvorlig kneskade. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den spanske serien er seks runder gammel. Real Madrid leder med ett poeng på Barcelona. Ronaldo har spilt tre av kampene og scoret ett mål. Han nettet også mot Sporting i Champions League. Dermed har han et målsnitt på 0,50 per kamp. Dette er under halvparten av Ronaldos historiske snitt i Real Madrid, som er 1,04 per kamp, skriver AS.

Ned tre kilo

Det heter seg at han har gått ned tre kilo. Men eksplosiviteten er ikke som før og antall løp er færre.

- Jeg vet godt at han ønsker å spille. Men jeg må også tenke på at spillere trenger hvile, sa trener Zidane etter Las Palmas-kampen.

I tankene hadde han tirsdagens bortemøte med Borussia Dortmund i Champions League. Og muligens har det medisinske apparatet i klubben lært.

I juli uttalte den danske journalisten Luna Christofi - som jobber for TV 3 Sport - at Ronaldo er besatt av konkurransen med Lionel Messi. Spesielt viktig for ham er det å spille mye tidlig i sesongen, slik at han får gode kort på hånda i konkurransen om «Gullballen». Dette har tradisjonelt ført til slitasje mot slutten av sesongen.

Har ikke våget

- Ronaldo har aldri hatt en trener som våger å si: «Du, hør her! Nå tar vi deg av banen, slik at du kan hvile», forteller Christofi til Dagbladet.

Nå heter denne treneren Zinedine Zidane.

De to store formspillerne i Primera Division er Antoine Griezmann (Atlético Madrid) og Luis Suarez (Barcelona). Begge har fem mål. Messi har fire og Ronaldo ett mål. Det betyr at 37 spillere har scoret flere mål enn verdensstjerna etter seks serierunder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer