Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekymret for Steffen

LONDON (Dagbladet): Først var det kneet, så ankelen, deretter ei tå og nå er elendigheten tilbake der den startet for ni måneder siden - i kneet. I går kveld så Steffen Iversen Tottenham fra tribunen. Og det vil han fortsette med på ubestemt tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er veldig bekymringsfullt, sier U21-trener og nasjonens neste over-ball-sjef, Nils Johan Semb.

Lørdag kveld møter Steffen Iversen 19 andre Drillos-kandidater på et hotell utenfor Blackburn - hvis han får lov av Tottenham. Det første Nils Johan Semb vil gjøre, er å ta en lang prat med en av U21-lagets viktigste spillere. For i forkant av VM, spilles ungguttas EM-sluttspill.

Per dato er det Steffen Iversens og Nils Johan Sembs hovedmål.

- Steffens situasjon er ikke gunstig. Han er inne i en ond sirkel hvor han ikke får tid til å restituere seg etter skadene. Det vil si - han får verken den tida han trenger på å bli frisk eller til å trene seg i form etter et avbrekk.

- Akkurat det er et veldig dårlig tegn.

Smertestillende reserve

Før jul fortalte Steffen Iversen her i Dagbladet at han ikke trente, men gjorde reserveinnhopp for Tottenham bedøvet med smertestillende sprøyter. I romjula gikk lagkamerat Les Ferdinand ut og klaget over at heller ikke han fikk ro til å komme seg etter skade. Ferdinand lot manager Gross få skylda, sa at han burde hvilt og ikke trent mellom jul og nyttår. Etter det ble oppvask på bakrommet.

- Hvis ikke Steffen får den tida han trenger til å bli frisk, er sjansene store for at han pådrar seg nye skader. Nivået og intensiteten i England er høy, og skal du klare deg er du nødt til å være trent. Det kan ikke fortsette som det har gjort til nå.

Snakker med Tottenham

- Kan du gjøre noe ut over å prate med gutten sjøl?

- Vi (NFF på U21-sida) holder kontinuerlig kontakt både med Steffen og Tottenham. Men det er vanskelig å gripe inn. Han er jo klubbens spiller og eiendom, og derfor kan vi ikke blande oss inn noe mer enn det vi gjør.

- Vi har en grei dialog med Tottenham - sjøl om vi er litt småuenige i det reint faglige.

Håper på fri

Uenigheten kan bli større hvis Steffen Iversen ikke får klarsignal til å møte Drillos i Blackburn. I går kveld var situasjonen som følger:

- Jeg går ut i fra at Tottenham har fått beskjed av NFF, men sjøl har jeg ikke hørt noe fra klubben. Derfor vet jeg ikke om jeg får lov til å dra så lenge jeg er skadet.
Steffen Iversen er nok en gang helt ute av trening. Kneskaden, som meldte seg etter det første opphoppet da han kom inn som reserve mot Arsenal 28. desember, er alvorlig.

- Jeg kjente det med en gang at det var slutt, sier Steffen.

- I etterkant har det vist seg å være et rift i den senen der jeg opererte bort en syste i april. Jeg vet ikke hvor lang tid det kommer til å ta.

- Men nå kommer du vel ikke tilbake før du er skadefri og godt trent?

- Håper ikke det. Jeg håper bare at skadesituasjonen i klubben forbedrer seg slik at jeg kan få trent meg skikkelig opp igjen, sier Steffen Iversen.

Steffen Iversen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!