Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekymret for Uniteds stortalent: - Søppel, svarer Neville

Marcus Rashford har fått lite spilletid de siste kampene. Det har fått flere til å stille spørsmål ved framtiden hans.

INNBYTTER: Marcus Rashford har ikke startet i de sju siste ligakampene. Det skaper bekymring. Foto: REUTERS/Juan Medina/NTB Scanpix
INNBYTTER: Marcus Rashford har ikke startet i de sju siste ligakampene. Det skaper bekymring. Foto: REUTERS/Juan Medina/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): I dag er det nøyaktig to år siden Manchester United-angriper Marcus Rashford (20) scoret to mål i sin ligadebut mot Arsenal. Siden har det blitt 3888 minutter med Premier League-fotball på tenåringen fordelt på to og en halv sesong.

I starten av inneværende sesong var Rashford i startelleveren i seks av de sju første ligakampene, og har jevnlig fått starte kamper i Premier League. Før helgas kamp hadde han spilt i 68 av 77 ligakamper for United, mer enn noen annen utespiller i klubben ifølge Sky Sports.

Så seint som i oktober var det deler av United-fansen som buet da Rashford ble byttet ut til fordel for Anthony Martial. De siste sju seriekampene har imidlertid ikke 20-åringen startet en eneste en. I løpet av disse sju kampene har han fått totalt 52 minutter fordelt på fem kamper som innbytter.

Etter at Alexis Sanchez kom til Manchester United i januar, har Rashford kun spilt 19 minutter i ligaen (han var også ute med en liten muskelskade nylig). Tidligere i sesongen var det ofte Martial og Rashford som delte på den venstre kantrollen, som Alexis Sanchez har bekledd i tre av fire ligakamper siden ankomsten fra Arsenal.

Martial har på sin side spilt seks av de siste sju seriekampene, noe som har resultert i tre scoringer for det franske stortalentet.

Rashford er bak Romelu Lukaku i køen når det gjelder det foretrukne spissplassen, og kjemper altså i hovedsak mot Sanchez og Martial om de to offensive kantrollene.

Må vurdere framtiden

Mangelen på spilletid har fått flere eksperter til å spørre seg om Rashford bør finne seg en ny klubb. Den tidligere Chelsea-spilleren Dennis Wise er blant dem.

- Dersom han ikke får jevnlig spilletid vil det på et tidspunkt bli noe å vurdere for ham, sier Wise ifølge Sky Sports.

Wise påpeker at Rashford foretrekker å spille spiss, men at han vil ta til takke med en rolle som ving fordi han ønsker å spille.

- Det er noen kvalitetsspillere de har hentet. Det er Lukaku han må forsøke å komme foran i køen - jeg er ikke sikker på om han vil klare det, sier Wise.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp er en annen som føler med Rashford, med tanke på at Manchester United henter stjernespillere som Alexis Sanchez - som deretter går rett inn på laget.

- De havner stadig bakover i køen og han tenker nok for seg selv: «Hvor passer jeg inn nå?»

- Han må kanskje dra til slutt, sier Redknapp til Sky Sports.

- Det hjelper ikke for selvtilliten og hver dag på trening tenker du: «Jeg kommer ikke til å spille på lørdag», sier han videre.

Redknapp mener det er synd at store talenter som Rashford får begrenset spilletid, men sier at det bare er «slik den moderne fotballen er».

SKEPTISK: Jamie Redknapp. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SKEPTISK: Jamie Redknapp. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

- Umulig

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville er overhodet ikke enig i krisemaksimeringen som flere eksperter legger fram.

- Hvordan kan Marcus Rashford forlate Manchester United? Hvordan kan Manchester United la ham dra? Det er umulig, sier Gary Neville til MEN Sport, gjengitt av Manchester Evening News.

- Folk som mener han bør dra snakker tull, det er søppel. Gutten har vært fantastisk i 18 måneder. Han har en periode nå hvor han er ute av laget, noe som skjer med alle unge vinger eller spisser som kommer inn på et lag.

Neville er sikker på at Rashford vil bli værende i Manchester United i mange år framover. Den tidligere backen har selv opplevd at unge spillere får lite spilletid i perioder.

- Det har skjedd med alle spillere jeg har sett, de går ut og inn av laget og har perioder hvor de ikke spiller. Det betyr ikke at de er vraket, mener Neville.

KRITISK: Sky Sports-ekspert Gary Neville mener det er tull å snakke om at Marcus Rashford bør finne seg en ny klubb. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
KRITISK: Sky Sports-ekspert Gary Neville mener det er tull å snakke om at Marcus Rashford bør finne seg en ny klubb. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Bekymret

Et annet aspekt for Rashford er det nært forestående verdensmesterskapet i Russland. Dersom 20-åringen fortsetter å få lite spilletid av manager José Mourinho, risikerer han å bli utelatt fra VM-troppen til England-manager Gareth Southgate.

Engelske The Times skriver blant annet at Southgate «er bekymret over Marcus Rashfords mangel på spilletid i Manchester United». Rashford spilte 75 minutter i Englands forrige vennskapskamp mot Brasil, i en periode da unggutten spilte jevnlig på Old Trafford.

Samtidig som Rashfords framtid diskuteres i England, har Real Madrid trådt fram som favoritt til å signere stortalentet ifølge flere bookmakere. Barcelona, Tottenham og Chelsea har også blitt linket til angriperen på ryktebørsen.

Det britiske finansmagasinet Spear's estimerer at Rashford er verdt rundt 65 millioner pund (rundt 700 millioner norske kroner).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!