Bekymret Hoftun rekker trolig EM

TRONDHEIM (Dagbladet): Erik Hoftun er ikke særlig bedre i kneet. Han er bekymret for EM, men fysioterapeut Vilhelm Stoltz sier til Dagbladet at RBK-kapteinen etter all sannsynlighet blir frisk i tide.

Det som først så ut til å være en enkel smell, er blitt en stadig større hodepine: Leddbåndet som går fra leggbeinet til skinnbeinet rett under kneet, er strukket.

- Jeg vet ikke hvordan dette går, men jeg synes det går litt seint, sier Hoftun.

Han er i gang med sin daglige trening ved Rosenborgs Sportsklinikk. Der løper han på tredemølle, sykler og trener styrke.

- Det er ikke stor forandring fra sist fredag, konstaterer fysioterapeut Stoltz.

- Han har større fart nå, men det er en muskel på baksiden av låret som spenner seg når han skal spurte. Det kjennes nok.

Har vondt

Inntrykket bekreftes av den skadde spilleren, som synes det går bra å løpe i jevnt tempo og øke rolig.

- Problemet oppstår når jeg akselererer. Da gjør det fortsatt vondt, sier Hoftun.

Det er et sår som skal gro i beinet til den ellers så solide midtstopperen. Dette tar normalt to-tre uker. RBKs helseteam tror derfor at han skal bli frisk til EM.

- Vi har tatt feil før. Det er veldig vanskelig å vite helt sikkert, men man kan med stor grad av sikkerhet si at han blir klar til EM, sier Stoltz.

- Nå er det en litt spesiell skade Erik har fått, men vi vet en del om grotida for strukturen som er skadet. Ut fra den erfaringen er det godt håp om at han skal rekke EM.

Bekymret

Selv er Hoftun bekymret. Skal han nå EM, må han være mye bedre, eller nesten helt bra, i slutten av denne uka.

- Jeg får bare håpe at det skjer. Det er veldig kjedelig hvis jeg går glipp av EM på grunn av dette. Jeg har gledet meg lenge til mesterskapet.

RBK-spilleren har jevnlig kontakt med landslagssjef Nils Johan Semb, som følger spent med på utviklingen. Det er også tett kontakt mellom støtteapparatet til Rosenborg og landslaget.

HÅPER: Erik Hoftun håper å rekke EM, men synes det går forferdelig seint fremover med kneskaden.