Astma og langrenn:

Bekymret Kalla om norsk astmamedisin: - Dette blir et stempel

Har selv aldri brukt astmamedisin.

ASTMAMEDISIN: Charlotte Kalla, svensk skistjerne, er glad for at bruken av astmamedisin i langrenn skal granskes.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ASTMAMEDISIN: Charlotte Kalla, svensk skistjerne, er glad for at bruken av astmamedisin i langrenn skal granskes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sveriges langrennsstjerne Charlotte Kalla liker dårlig at saken om bruk av astmamedisin i norsk langrenn kaster skygger over den kommende sesongstarten.

- Jeg håper det blir enda mer klarhet i dette før sesongen kommer i gang, at dette ikke skal være noe som drar ut i evighet. Men klart, dette blir et stempel langrennssporten må leve med, sier Kalla til Expressen.

Mistolkes

Hun er glad for at Norges Skiforbund nå har tatt initiativ til gransking av hele komplekset.

- Jeg syns det er veldig bra at det blir en ordentlig gransking, en uavhengig gransking av bruken av astmamedisiner, så det ikke er noen tvil om hvilke retningslinjer som gjelder. Det skal ikke være sånn at reglene kan mistolkes, så det behøves tydeligvis, sier den svenske jenta.

Uklarhet

Kalla sier hun ikke selv har astma, og har dermed heller ikke tatt astmamedisin.

Samtidig har hun selv alltid vært av den oppfatning at man ikke tjener på å ta astmamedisin om man ikke lider av sykdommen.

- Ja, det er det jeg har trodd. Men jeg er ingen ekspert, så det får andre uttale seg om, sier hun.

- Dette er så alvorlig at man ikke bare kan vifte det unna?

- Nei, men bare det at det virker å være så mye uklarhet ... Det er veldig bra at det skal granskes nå, sier Kalla til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer