Bekymret Solbakken hylles i Tyskland

Kapteinen kan være ute i ti uker. Se målene!

(Dagbladet): Ståle Solbakkens Køln hylles i Tyskland etter den første borteseieren i lokalderbyet mot Bayer Leverkusen på 15 år.

Anført av spissduoen Lukas Podolski og Milivoje Novakovic scoret Køln hele fire ganger på Champions League-aktuelle Leverkusen, og skaffet seg selv et skikkelig pusterom etter en berg- og dalbane av en sesonginnledning.

- Fire lykkepiller, lyser det av overskriften til Køln-avisa Express i dag.

Journalist Alexander Haubrichs sier til papirutgaven av Dagbladet at det var en av de beste kampene han har sett på lenge.

- Dette var et stort steg for Ståle. Hadde Køln tapt, kunne kritikken blitt tøff. I stedet gikk kampen rett i hjertene på fansen, sier Haubrichs.

Positiv prins
Forholdet mellom Solbakken og Lukas Podolski har blitt mye omskrevet i Tyskland, etter at den norske treneren valgte å ta fra superstjernen kapteinsbindet før sesongen.

Da Podolski kastet seg om halsen på Solbakken etter seieren i går, var det imidlertid lite som tydet på at tonen mellom de to er noe annet enn god.

- I dag gikk det veldig bra, men vi kan ikke slappe av. Vi kan ikke være fornøyde før vi har gjort noe liknende i flere kamper på rad, sier Podolski, ifølge Express' nettutgave.

Bekymringsfull skade
Køln-seieren fikk imidlertid en stygg skrape da kaptein Pedro Geromel forlot banen med kneproblemer noen minutter før slutt i går kveld.

OPPTUR: Ståle Solbakken kunne juble for at overgangsspillet satt perfekt mot Bayer Leverkusen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
OPPTUR: Ståle Solbakken kunne juble for at overgangsspillet satt perfekt mot Bayer Leverkusen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer

Gråtende så han lagkameratene ro triumfen i land, men ifølge Express har Geromel pådratt seg en alvorlig meniskskade, og må opereres i morgen.

I verste fall kan han være ute i ti uker.

- Hvis vi blir nødt til å gjøre endringer i forsvaret for sjette gang på seks uker, så er det ikke bra, sa Ståle Solbakken i går, vel vitende om at soneforsvaret hans er krevende nok for spillerne fra før.

Assistenttrener Bård Wiggen sier samtidig til Dagbladet at Solbakken har taklet det enorme presset rundt Køln den siste tida på en god måte.

- Ståle har vært god med media. Interessen rundt laget er fantastisk, og det kan vi jo ikke gå rundt og være misfornøyde med, sier Wiggen.

NEDTUR: Kaptein og midstopper Pedro Geromel kan miste så mye som ti uker på grunn av kneskaden han merket i sluttminuttene i går. Det er dårlige nyheter for Solbakken.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
NEDTUR: Kaptein og midstopper Pedro Geromel kan miste så mye som ti uker på grunn av kneskaden han merket i sluttminuttene i går. Det er dårlige nyheter for Solbakken.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer