Bekymringsløs Bolt vant i London

- Dopingavsløringene angår ikke meg.

LEKTE SEG SOM VANLIG: Ingen kunne true Usain Bolt i generalprøven foran VM i Berlin i London.Foto: SCANPIX/EPA/JONATHAN BRADY
LEKTE SEG SOM VANLIG: Ingen kunne true Usain Bolt i generalprøven foran VM i Berlin i London.Foto: SCANPIX/EPA/JONATHAN BRADYVis mer

(Dagbladet.no): Tidligere i ettermiddag bekreftet Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) at fem jamaicanske sprintere avla positive dopingprøver under det nasjonale uttaksstevnet.

Selv om verdensstjerne Usain Bolt og Asafa Powell ble holdt utenfor mistanke, var ikke oppladningen til kveldens stevne i London av den ideelle sorten for Bolt og Powell, som møtte hverandre ansikt til ansikt for første gang i internasjonal sammenheng denne sesongen.

Ifølge svenske Aftonbladet, er det 19-årige supertalentet Yohan Blake en av dem som skal sitte fast i dopinggarnet. I likhet med Bolt trenes også Blake av sprinttreneren Glen Mills, noe som gjør det uungåelig at også Bolts navn settes i forbindelse med saken, dersom opplysningene stemmer.

9,91
All uroen hindret imidlertid ikke verdens raskeste mann atter en gang å leke med sine konkurrenter, og Bolt vant 100 meteren på tida 9,91 i 1,7 sekunder motvind. Dermed befestet han sin stilling som en av de aller største favorittene i det kommende verdensmesterskapet i friidrett.

Etter løpet fastholdt verdensrekordholderen at han ikke lar seg affisere av dopingskandalen som er under oppseiling i hjemlandet.

- En venn av meg ringte meg å fortalte at noen dopingtester var positive. Men det er ikke noe jeg bekymrer meg for. Det angår ikke meg, sa Bolt lettere lakonisk til BBC.

- Ikke uslåelig
Allerede nevnte Blake, som satte ny personlig rekord med fantastiske 9,93 under Golden League-stevnet i Paris forrige fredag, ble nummer to i London, men var langt bak landsmannen Bolt. Unggutten løp på 10,11 i motvinden i Crystal Palace.

Asafa Powell viste imidlertid ikke nevneverdig gode takter i generalprøven til VM i Berlin. Den tidligere verdensrekordholderen ble bare nummer seg i finalen.

Selv om Bolt atter en gang viste seg knusende overlegen knappe tre uker før VM starter, var han ydmykheten selv ,etter egne standarder. Han tar ingenting for gitt i kampen om sprintgullmedaljene på Olympiastadion i Berlin.

- Jeg er ikke uslåelig. Andre kommer til å ha en god dag når jeg ikke har det, men inntil da kommer jeg til å fortsette å vinne, sa Bolt til BBC.

Isinbajeva slått
Uslåelig er definitivt ikke stavdronningen Jelena Isinbajeva heller, selv om hun ikke akkurat er vant til å tape stavsprangkonkurransen. I kveld måtte hun se seg slått av Anna Rogowska.

Isinbajeva har vunnet seks år på rad i London, men klarte bare annenplass med 4,68 fredag. Polske Rogowska fikk samme høyde, men seiret på færre forsøk.

— Det er sånn som skjer. Jeg var ikke i form i dag, sa 27-årige Isinbajeva, som er storfavoritt til å ta VM-gull i Berlin neste måned.

(Dagbladet.no/NTB)