Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Belgia feier all motstand til side: - Skummelt lag

Romelu Lukaku (25) er toppscorer i VM sammen med Cristiano Ronaldo, etter to scoringer mot Tunisia.

NOE STORT PÅ GANG: Romelu Lukaku feiret sin andre scoring ved å peke på kamera. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
NOE STORT PÅ GANG: Romelu Lukaku feiret sin andre scoring ved å peke på kamera. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix Vis mer

Belgia - Tunisia 5-2 (3-1)

MOSKVA (Dagbladet): For Tunisia var dagens utgangspunkt enkelt: Unngå tap eller være ute av VM. For det belgiske stjernegalleriet handlet det om å ta kommandoen i gruppa med England.

Og med det utgangspunktet fikk vi servert en svært underholdende kamp på Spartak stadion. Og det var det belgiske stjernegalleriet som sto for underholdningen.

Samtidig sender de med denne seieren et skremmeskudd til alle lag som drømmer om å holde VM-trofeet i midten av juli. For Belgia vil ha et ord med i laget.

Som den argentinske backen Pablo Zabaleta sier i BBC-studio.

- Det er et veldig skummelt lag.

Tre kjappe mål

Tunisia hadde før kampen den tvilsomme æren av å være det laget opp gjennom VM-historien som hadde flest kamper mot europeisk motstand uten seier - ni kamper (tre uavgjort og seks tap).

Og det startet på verst tenkelige måte mot Belgia. For allerede etter fem minutter la Syam Ben Youssef Belgias playmaker Eden Hazard i bakken. Dommeren pekte resolutt på krittmerket, mens tunisierne mente forseelsen skjedde rett utenfor boksen.

Eden Hazard tok straffesparket selv, og sendte det i motsatt hjørne av hvor Ben Mustapha kastet seg.

Det gikk bare ti minutter før Belgia var på farten igjen. Romelu Lukaku ble spilt opp på 16-meter, og fikk tid til å legge ballen til rette. Det kan du bare ikke gjøre i et VM. Spissen sendte ballen i mål helt nede ved stolperota fra 14 meter - hans tredje scoring i dette VM.

Hele Belgia-benket med støtteapparat reiste seg og jublet for scoringen, men Tunisia hadde ikke gitt opp.

To minutter seinere fikk de rødkledde et frispark fra venstre. Ballen ble lempet inn i boksen fra Wahbi Khazri, og Dylan Bronn satte pannebrasken til og stanget inn reduseringen. Noen minutter etterpå måtte han forlate banen på grunn av skade.

VM-studio: VM-studio: Morten Kampevold og Simon Mesfin gjester Dagbladets VM-studio. Programleder: Øyvind Godø / Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Lukaku-show

Romelu Lukaku har vist storform for Belgia den siste tiden. Kraftspissen fornektet seg heller ikke da han kom alene med keeper like før pause, og lobbet ballen elegant over sisteskansen.

Lukaku er dermed toppscorer sammen med Cristiano Ronaldo, som også har fire VM-mål. Men det som er enda mer imponerende er at 25-åringen står med 40 landslagsmål. En spiller som Lionel Messi står til sammenlikning med 64 mål for Argentina.

Lukaku ble tatt av banen etter en snau time. Det spørs om hovedpersonen er så fornøyd med det, men for Roberto Martinez handler det om å hvile spillere når han kan. Det skal også nevnes at han fikk seg en smell tidligere i kampen.

Tunisia slurvet i bakre rekker ved flere anledninger, og var heldige som ikke ble ytterligere straffet.

Tre nye mål

Seks minutter etter pause scoret Hazard sitt andre mål for dagen da han ble spilt gjennom på nydelig vis av Toby Alderweireld fra egen halvdel. En pasning som var så fin at flere trodde det var Kevin De Bruyne som serverte den.

Hazard tok ned ballen med brystet, forbi keeper på en berøring og skjøt i mål på den neste. Playmakeren fikk også hvile de siste 25 minuttene.

Angriper Michy Batshuayi kom innpå for Hazard, og det var smått utrolig at han ikke tegnet seg på scoringslista før i det 90. minutt. Spissen brant tre store muligheter. Til slutt fikk han scoringen sin etter en avslutning i høyre hjørne for keeper, til stor lettelse for Dortmund-spilleren.

Like etterpå misbrukte han en ny stor sjanse, da han skjøt utenfor fra fin posisjon.

Like før slutt fikk Tunisia et trøstemål ved spissen Wahbi Khazri.

Gyllen generasjon

Vi har i lang tid snakket om Belgias «gylne generasjon». Belgia er ranket som nummer tre på FIFA-rankingen og kom til kvartfinalen i VM for fire år siden. Det beste Belgia har gjort i et VM er semifinalen tilbake i 1986.

Da Dagbladet før kampen spurte Belgia-trener Roberto Martinez om han trodde dette VM var lagets store sjanse til å gjøre noe stort, ville han ikke snakke om det. Belgia fokuserer bare på den neste kampen.

Der mange av forhåndsfavorittene i VM har slitt og tidvis vist svakheter, hadde Belgia bestått den første testen i åpningskampen mot Panama.

Nå har de også feid Tunisia av banen. Det er bare Russland som har scoret like mange mål som Belgia på to kamper.

Det er kanskje ikke den mest imponerende motstanden, men det er likevel lov å drømme stort etter VM-starten.

Nå venter England i den siste gruppespillkampen, en duell som avgjør hvem som vinner gruppa.

For Tunisia blir det en tung tur hjem etter siste kamp mot Panama.