Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland knuser alle rekorder

Belgia fortviler over rekord-Haaland: - Vi var paralyserte

Erling Braut Haaland knuser rekorder etter rekorder og skriver seg inn i historiebøkene sammen med en rekke verdensstjerner. Etter gårsdagens hat trick fra nordmannen fortviler belgierne.

Erling Braut Haaland. Født 21. juli 2000.

Gutten som bare 17 år gammel scoret fire mål på 20 minutter borte mot Brann - som før det litt lange kvarteret mot Braut Haaland bare hadde sluppet inn fem mål på 14 kamper.

Gutten som 18 år gammel banket inn ni mål i én og samme kamp i U20-VM og ble mesterskapets suverene toppscorer, hele fem mål mer enn nestemann på lista.

Gutten som har scoret flest mål i europeisk klubbfotball denne sesongen med sine elleve nettkjenninger på sju kamper i toppdivisjonen i Østerrike.

Gutten som scoret hat trick i Champions League-debuten i går og er toppscorer i verdens største og gjeveste klubbturnering akkurat nå.

Gutten som er den yngste gjennom alle tider som har scoret tre mål i en Champions League-kamp før pause, helt siden turneringen og dens forgjenger startet i 1955.

BANENS GIGANT: Erling Braut Haaland rystet Genk. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
BANENS GIGANT: Erling Braut Haaland rystet Genk. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

Vi gjentar: Den aller yngste.

Ikke Lionel Messi.

Ikke Cristiano Ronaldo.

Men Erling Braut Haaland.

Rekord-Haaland

Gutten som også er tidenes tredje yngste som har scoret et hat trick i verdens gjeveste klubbturnering, bare slått av legendene Raúl (18 år og 113 dager) og Wayne Rooney (18 år og 340 dager).

Rogalendingen er også den tredje spilleren gjennom tidene som scoret bare to minutter ut i Champions League-debuten. De to første var Andreas Möller i 1995 og Eliaquim Mangala i 2009.

LIKE BAK ROONEY: Slik så Wayne Rooney ut da han leverte en tilsvarende bragd som Erling Braut Haaland - bare enda litt yngre - da det engelske vidunderbarnet scoret tre mål i Champions League-debuten mot Fenerbahce 18 år og 340 dager. Foto: NTB Sanpic
LIKE BAK ROONEY: Slik så Wayne Rooney ut da han leverte en tilsvarende bragd som Erling Braut Haaland - bare enda litt yngre - da det engelske vidunderbarnet scoret tre mål i Champions League-debuten mot Fenerbahce 18 år og 340 dager. Foto: NTB Sanpic Vis mer

Summen av alle disse supertallene og rekordene til 19-åringen fra Norge, skaper et totalprodukt og et unikt spisstalent som får markedsverdien til å stige til himmels og gigantklubbene til å sikle etter det norske vidunderbarnet, som er to år yngre enn Martin Ødegaard.

Braut Haaland hylles i en rekke store fotballnasjoner etter tre mål i Champions League-debuten. Blant annet belønnes han med toppkarakteren seks på spillerbørsen i Neue Kronen Zeitung.

I Belgia er det imidlertid fortvilelse.

- Vi var paralyserte

Sander Berge og Genk ble offeret for Haalands rekordknusing i går kveld.

Genk-spissen Mbwana Samatta, med 41 mål på 86 kamper for den belgiske storklubben, forteller at belgierne ble rystet da Haaland-showet startet.

LIKE BAK RAUL: Real Madrid-legenden var 18 years og 113 dager da han scoret hat trick i Champions League mot Ferencvaros, altså litt yngre enn Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix
LIKE BAK RAUL: Real Madrid-legenden var 18 years og 113 dager da han scoret hat trick i Champions League mot Ferencvaros, altså litt yngre enn Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke ord. Vi kan snakke om å få erfaring på dette nivået, men man skal ikke slippe inn seks mål. Vi kunne ikke gjøre noe mot dem. Vi var paralyserte og fikk ikke til hva vi prøvde på, sier Genk-spissen til Het Nieuwsblad.

- Dette var rett og slett en dårlig kamp av oss. Salzburg var bedre, presset oss tilbake og scoret på oss allerede etter to minutter. Hva kan man gjøre da? Vi klarte ikke å finne oss selv og lot dem bare angripe, sier Samatta, som scoret et reduseringsmål i kampen.

- Jeg er glad jeg scoret, men for laget betyr det ingenting når vi taper 2-6. Nå må vi se oss selv i speilet før de andre kampene i gruppa.

- Vanskelig å forstå hva som skjedde

Genk-manager Felice Mazzu skjønner ikke hva som traff dem.

- Det er vanskelig å forstå hva som skjedde her. Fire av de seks målene kom gjennom midten, selv om vi var forberedt på hvordan de ville angripe. Vi gjorde for mange defensive feil, sier Genk-manageren til lokalavisa Het Nieuwsblad.

- Salzburg er gode, men vi gjorde for mange feil. Det er vanskelig å forstå. Jeg er veldig skuffet over resultatet. Vi må være konsentrert fra start. Det er ikke første gang vi åpner så svakt, påpeker Mazzu.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media