Belgia i EM-rus

Belgisk presse er høyt oppe etter gårsdagens 2-0 seier over Norge. «Ingen tvil, Euro 2000 kan starte!» er konklusjonen i en av landets største aviser.

Et samlet belgisk pressekorps lovpriser Robert Waseiges mannskap etter deres særdeles sterke forestilling mot et tafatt norsk lag på Ullevaal i går. At kampen var av det heller sjansefattige slaget er det få som bryr seg om 45 dager før EM-sluttspillet sparkes i gang.

- Vi kommer til å glemme at dette ikke var noen spennende forestilling, fordi en måned før EM-starten er det resultatet, og den moralske styrke en seier gir som teller, skriver Christian Hubert i tabloidavisen La Derniere Heure Les Sports.

Skandinavisk motstand

Samme avis gjør også et poeng ut av at når Belgia kan slå Norge på bortebane, bør man ha gode muligheter til også å hamle opp med annen skandinavisk motstand. Belgia møter nemlig Danmark 3. juni i landets siste treningskamp før mesterskapet, mens Sverige er motstander i EMs åpningskamp på Roi Baudoin stadion i Brussel 10.juni.

Flere aviser peker også på at Norge er plassert så høyt som 7. plass på FIFAs ranking over de beste fotballnasjonene i verden. Seieren har derfor ført til stor optimisme med tanke på et godt mesterskap for hjemmelaget til sommeren.

- Euro 2000 er ingenting å være redd for, skriver den seriøse franskspråklige avisen Le Soir.

Stor fremgang

Belgia har gjort store fremskritt under Robert Waseiges ledelse og de siste månedene har gitt sterke resultater som 2-2 og 5-5 mot Nederland, 1-1 hjemme mot Portugal, 3-1 borte mot Italia, 4-0 hjemme mot Marokko og nå sist altså 2-0 borte mot Norge. Det eneste tapet kom mot England på Wembley, der hjemmelaget vant 2-1.

I etterkant av oppgjøret mot Norge er det naturlig nok Gert Verheyen som får mest skryt. Brugge-spilleren har sine helt klare tekniske begrensninger, men med to nettkjenninger var han utvilsomt den store forskjellen på de to lagene. Også veteranen Luc Nilis blir rost opp i skyene etter sitt comeback på landslaget, og flere betegner 32-åringen som den store arkitekten bak Belgias angrepsspill. Den blivende Aston Villa-spissen var selv en konstant trussel mot det norske forsvaret og også sterkt delaktig i det oppbyggende spillet.

Belgiske aviser tar det også som et godt tegn at forsvaret, ofte pekt på som lagets svake punkt, denne gangen klarte å holde stand mot fysisk sterke nordmenn.