Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eden Hazard

Belgia-kapteinen: - Støttet alltid Frankrike over Belgia

Eden Hazard kan ta et historisk gull med Belgia. Da må barndomsfavoritten Frankrike beseires.

KAPTEIN: Eden Hazard er utvent til Belgia-kaptein av Roberto Martinez. Foto: AFP / Benjamin Cremel
KAPTEIN: Eden Hazard er utvent til Belgia-kaptein av Roberto Martinez. Foto: AFP / Benjamin Cremel Vis mer
  • Frankrike - Belgia, tirsdag kl. 20.00 på TV2

Eden Hazard har vært i strålende form for Belgia i VM, og var svært sentral da belgierne slo ut Brasil av mesterskapet.

Landslagssjef Roberto Martínez har utnevnt driblefanten til kaptein, og med bindet rundt armen har Hazard løftet sine egne og lagets prestasjoner.

Tirsdag møter de Frankrike i semifinalen. Det blir en spesiell kamp for Hazard.

Hazard i Frankrike-drakt

Han er oppvokst i den fransktalende delen av Belgia, og har alltid hatt et tett bånd til landet i sør.

Gjennom Hazards oppvekst har Belgia aldri nådd lenger enn åttedelsfinalene, og han holdt derfor med Frankrike når det var VM.

Chelsea-spilleren fikk for alvor øynene opp for «Les Bleus» under VM på hjemmebane i 1998.

- Sammen med brødrene mine har jeg alltid heiet på Frankrike i stedet for Belgia. Vi vokste opp med VM i 1998, og da var det Frankrike som gjaldt og vi gikk med deres drakt. Jeg vil ikke rakke ned på det belgiske laget fra den gangen, de hadde noen veldig gode spillere, forteller Hazard til Bein Sports bare to dager før semifinalen.

Frankrike vant VM det året, og et bilde lagt ut av den belgiske journalisten Kristof Terreur viser Hazard-brødrene med Zinedine Zidanes nummer 10-drakt.

- Må stoppe Kanté

Det har lenge vært snakk om Belgias gylne generasjon. Forventningene til spillere som Vincent Kompany, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku og Hazard er høye, og nå er de i ferd med å innfri for første gang.

Belgia har nådde VM-semifinalen i 1986, men har aldri nådd en finale. Med seier over Frankrike vil de være fryktelig nære et historisk gull.

Om de skal klare det, må N'Golo Kanté beseires, tror Hazard. De to er lagkamerater i Chelsea og kjenner hverandre godt fra før.

- For meg er han den beste i verden i den jobben han gjør. Hvis Kanté er på sitt beste, har laget hans 95 prosent vinnersjanser. Det er opp til oss å gjøre det som skal til for å stoppe ham fra å fange ballen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media