Belgia rotet og fikk ikke nabohjelp

Luc Nilis sørget for 1-0 allerede etter sju minutter, og Belgia gjorde alt for å trygge seieren i torsdagens VM-oppgjør mot Sør-Korea. De lyktes ikke, og i tillegg rotet Nederland bort et poeng mot Mexico.

Fem minutter på overtid ødela Mexico spenningen da laget utliknet til 2-2 mot Nederland og sikret seg avansement på bekostning av Belgia, som kjempet desperat for et seiersmål mot Sør-Korea.

Da Luis Hernandez utliknet for meksikanerne spilte det ikke lenger noen rolle hva belgierne foretok seg.

- Den tidlige scoringen burde gitt oss selvtillit, men det motsatte skjedde. Vi tok foten vekk fra gasspedalen, sa Belgias trener Georges Leekens.

Må vinne

- Nå spilte det til slutt ingen rolle hva vi gjorde, men det viste seg igjen at man er nødt til å vinne minst én kamp for å gå videre, sa kaptein Enzo Scifo. Belgia røk ut etter tre uavgjorte kamper.

Luc Nilis sørget for belgisk drømmeåpning, men etter scoringen falt kvaliteten på spillet og de neste 35 minuttene var lite spennende. Belgia var mest opptatt av å forsvare seg, og hadde heller ingen problemer med å klare det.

Feige

Verre ble det i andre omgang. Belgia spilte feigt, gikk sjelden helhjertet i angrep. Etter hvert fikk de lønn som fortjent. Sør-Korea kom stadig nærmere Belgias keeper Philippe Vande Walle, og etter 72 minutter måtte han kapitulere da Yoo Sang-chul kastet fram en lang tå etter et innlegg fra venstre.

Sør-Korea løftet seg enormt og hadde en glimrende periode etter Sang-chuls scoring. Ved tre anledninger var Belgia svært nær baklengsmål, men klarte å holde unna og håpet om avansement var levende.

Belgia kom til hektene og kjempet desperat det siste kvarteret. Men de kom aldri nærmere enn et tverrliggertreff, og duknakket forlot spillerne gressteppet på Parc des Princes etter at dommeren hadde blåst av kampen.

Vill jubel

Skuffelsen over å være ute av VM var enorm. Alt lå til rette for seier, men feigheten tok overhånd og Belgia klarte ikke oppgaven. Når i tillegg nabolandet var i det spandable hjørnet, var det lite rødkledde belgiere kunne gjøre.

Sørkoreanerne jublet hemningsløst for sitt første VM-poeng. Det var vanskelig å se at laget var slått allerede før dagens oppgjør.

(NTB-AFP-Reuters)