Belgia rotet og fikk ikke nabohjelp

Luc Nilis sørget for 1-0 allerede etter sju minutter, og Belgia gjorde alt for å trygge seieren i torsdagens VM-oppgjør mot Sør-Korea. De lyktes ikke, og i tillegg rotet Nederland bort et poeng mot Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem minutter på overtid ødela Mexico spenningen da laget utliknet til 2-2 mot Nederland og sikret seg avansement på bekostning av Belgia, som kjempet desperat for et seiersmål mot Sør-Korea.

Da Luis Hernandez utliknet for meksikanerne spilte det ikke lenger noen rolle hva belgierne foretok seg.

- Den tidlige scoringen burde gitt oss selvtillit, men det motsatte skjedde. Vi tok foten vekk fra gasspedalen, sa Belgias trener Georges Leekens.

Må vinne

- Nå spilte det til slutt ingen rolle hva vi gjorde, men det viste seg igjen at man er nødt til å vinne minst én kamp for å gå videre, sa kaptein Enzo Scifo. Belgia røk ut etter tre uavgjorte kamper.

Luc Nilis sørget for belgisk drømmeåpning, men etter scoringen falt kvaliteten på spillet og de neste 35 minuttene var lite spennende. Belgia var mest opptatt av å forsvare seg, og hadde heller ingen problemer med å klare det.

Feige

Verre ble det i andre omgang. Belgia spilte feigt, gikk sjelden helhjertet i angrep. Etter hvert fikk de lønn som fortjent. Sør-Korea kom stadig nærmere Belgias keeper Philippe Vande Walle, og etter 72 minutter måtte han kapitulere da Yoo Sang-chul kastet fram en lang tå etter et innlegg fra venstre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer