FORNØYD: Belgia-sjef Roberto Martinez. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
FORNØYD: Belgia-sjef Roberto Martinez. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

Belgia-sjefen: - Brasil var VMs beste lag

Belgias landslagssjef Roberto Martinez gjorde taktiske grep som hjalp laget til VM-semifinale på bekostning av det han beskriver som mesterskapets beste lag.

- I mine øyne er Brasil VMs beste lag og uten tvil den største offensive trusselen i åpent spill. Vi måtte forsvare oss godt i 90 minutter, men jeg synes prestasjonen var så godt at vi fortjente å gå videre, sa han.

- Når man møter Brasil, trenger man et taktisk overtak. Det er en psykologisk barriere som må overvinnes i kamper mot det laget. De gule trøyene, de fem VM-titlene og alt som følger med det. Derfor måtte vi være taktisk modige.

Han justerte 3-4-3-formasjonen som ga suksess i tidligere kamper, spilte med tre treere og lot Romelu Lukaku på topp komme inn fra siden.

- Det var gambling å endre på ting, og det var helt avgjørende at spillerne trodde på det. Uansett handlet det ikke om taktikken i seg selv, men om utføringen av taktikken. Det var mange trusler som måtte stoppes, og (Eden) Hazard og Lukaku ga oss det med sine posisjoner, sa Martinez.

- Det handlet om innstilling, og jeg er den stolteste trener på jorda, for jeg ga spillerne veldig vanskelige taktiske oppgaver. Måten de sto på og utførte oppgavene er utrolig.

Kevin De Bruyne, som scoret det avgjørende målet, ble kåret til kampens spiller.

- Vi gjorde endringer taktisk, og i første omgang spilte vi veldig bra og skapte mange sjanser. Brasil gjorde endringer etter pause og var bedre enn oss, men også da skapte vi muligheter, sa han.

- Det siste kvarteret var en karakterprøve, men vi gjorde nok til å vinne. I semifinalen møter vi et ekstraordinært lag i Frankrike, men vi er på høyde med dem og vil gjøre alt vi kan for å vinne