Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Belgia slo England

Belgia vant gruppa: - Ingen sa fra til Januzaj

Belgias B slo Englands B. Lenge så det ut til at antall kort kunne bli avgjørende.

MÅL: Adnan Januzaj jubler for sin 1-0-scoring. Foto: AP / Alastair Grant
MÅL: Adnan Januzaj jubler for sin 1-0-scoring. Foto: AP / Alastair Grant Vis mer
  • England - Belgia 0-1 (0-0)

Allerede før kampstart skinte det gjennom at det var to lag uten altfor store ambisjoner som møttes.

Både England og Belgia var videre fra før, og lagene gjorde henholdvis åtte og ni endringer på startoppstillingen fra forrige kamp. Man kunne se langt etter navn som Harry Kane, Eden Hazard, Raheem Sterling og Kevin De Bruyne.

- Jeg så frem til denne kampen, men ikke nå lenger. Det er åpenbart at de ikke bryr seg om de blir nummer én eller to. Stikker ut og spiser middag i stedet, skrev Chelsea-spiller Cesc Fabregas.

- Prioriteten er ikke å vinne

I forkant av kampen ble det spekulert heftig om det ville lønne seg å bli nummer én eller to i gruppa. Som gruppevinner ville man få en enklere motstander i åttedelsfinalen, men en antatt tøffere vei mot en eventuell finale. Da sto land som Brasil, Argentina, Frankrike, Portugal og Uruguay klare som potensielle hinder.

Gruppetoeren ville få en tøff match i Colombia i første utslagsrunde, men Sveits eller Sverige i kvartfinalen, og Spania, Russland, Kroatia eller Danmark i en eventuell semifinale.

ENGLAND - BELGIA: Trond Solvang gjester Dagbladets VM-studio. Programleder: Øyvind Godø / Video: Stian Pedersen Vis mer Vis mer

- Vi har lyst til å spille godt, men prioriteten er ikke å vinne, uttalte Belgia-manager Roberto Martinez før kampen.

Mange mente at det var en håpløs innstilling å ha før en VM-kamp, og toppscorer fra VM i 1986, Gary Lineker, var klar på hva han ville se fra sine landsmenn.

- Hvis jeg spilte ville jeg ønsket å vinne kampen. Jeg ville ønsket å vinne gruppa. Jeg ville ønsket å vinne en forbanna utslagsrunde for en gangs skyld. Og jeg hadde hatt lyst til å spille mot Brasil i en kvartfinale i VM. Det er det alt handler om, skrev han på Twitter.

Redning på strek

Kampens første skudd på mål kom fra Youri Tielemans, som banket til fra 20 meters hold etter sju minutter. Skuddet var ekkelt for Jordan Pickford, men keeperen hadde få problemer med å slå den unna.

Fire minutter senere gikk det verre for Pickford.

Marouane Fellaini headet ballen ned til Micky Batshuayi, som havnet i kamp med keeper om hvor den skulle videre. Spissen fikk pirket ned mot mål, men en årvåken Gary Cahill fikk klarert på streken.

Jublet for kort

Et annet vikig poeng før kveldens kamp var antall gule kort lagene hadde pådratt seg i løpet av mesterskapet. England og Belgia var likt på poeng og målforskjell, og ved uavgjort var det den disiplinære oppførselen som ville bli utslagsgivende.

Før kampen «ledet» Belgia 3-2 i gule kort, og da Tielemans la på til 4-2 jublet belgierne på tribunen. Det meldte journalist Matt Law fra Daily Telegraph.

Etter 32 minutter fikk Belgia et nytt gult kort. Leander Dendoncker la på til 5-2.

Fellaini-sjanse

De rødkledde kan likevel ikke beskyldes for å spille for tap eller for å pådra seg for mange kort. Det var de som hadde de største sjansene, og kun en god blokkering hindret Fellaini fra å gi Belgia ledelsen.

England var heller ikke helt ufarlig. Nærmest var Ruben Loftus-Cheek som fikk hodet på en corner, men ballen snek seg like utenfor.

Perlemål

Seks minutter etter pause kom den første scoringen i kampen mange trodde ingen ville vinne.

Adnan Januzaj fikk aldri sving på sakene i Premier League, men fikk vist engelskmennene litt av det han kan.

Driblekanten dro seg innover fra høyre, lurte Danny Rose og fikk banket til mot det lengste hjørnet. Pickford fikk såvidt noen fingre på ballen, før den suste inn i nettveggen.

Belgias spillere på banen og de på benken feiret hemningsløst sammen etter scoringen, og det var ingenting som tydet på at målet kom ubeleielig. Batshuayi stjal showet da han feiret med å banke ballen i stolpen, for så å få den returnert rett i ansiktet.

Målet sendte Belgia til toppen av gruppa og mot den antatt tøffeste veien til VM-finalen.

Nesten for Rashford

Marcus Rashford hadde flere gode sjanser i løpet av kampen, og 25 minutter før slutt burde han utliknet for England.

Jamie Vardy vendte fint opp og spilte gjennom angrepskollegaen, som kom helt alene mot Thibaut Courtois. Rashford avsluttet mot det lengste hjørnet, men keeperen fikk akkurat «touchet» ballen nok til at den gikk på utsida av stanga.

England fortsatte å presse på for scoring, men maktet aldri å overliste Courtois.

- Det var en god test for oss, men vi hadde et halvt øye på åttedelsfinalen. Det blir Englands største kamp på et tiår, sa Englands landslagssjef Gareth Southgate.

De møter Colombia i åttedelsfinalen. Belgia møter Japan.