UTLENDING: I Belkin Procycling er Lars Petter Nordhaug nødt til å sprenge seg vei mellom belgiere og nederlendere. Nå ser det ut til at Tour de France ryker for Nøtterøy-mannen. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO
UTLENDING: I Belkin Procycling er Lars Petter Nordhaug nødt til å sprenge seg vei mellom belgiere og nederlendere. Nå ser det ut til at Tour de France ryker for Nøtterøy-mannen. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NOVis mer

Belgier ikke overrasket over norske Tour de France-avslag

- Hvem hadde du tatt med: Nordmannen eller han franske?

(procycling.no) På et snaut døgn har Norge blitt servert nyheter om at Tour de France definitivt ryker for Vegard Stake Laengen, og trolig også for Lars Petter Nordhaug.

• Les også: Nordmanns Tour de France-drøm knust

• Nordhaug: - Jeg burde vært selvskreven

Det faller ikke i god, norsk jord, men belgiske Gino Van Oudenhove kan forstå hvordan de utenlandske lagene tenker.

- Jeg er ikke overrasket over at Stake Laengen ikke kjører. Dette går litt på egenskaper, prestasjoner og nasjonalitet. Vegard er nesten den eneste utlendingen på laget. De har også Eduardo Sepulveda, men han er skikkelig god. Hvordan hadde det sett ut overfor fransk presse om de hadde latt Anthony Delaplace blir hjemme, og kjørt med en nordmann i stedet? spør Van Oudenhove retorisk.

Velger det trygge Bretagne Séché Environnement velger i stedet det trygge, og har allerede gitt ryttere som Brice Feillu, Florian Vachon, Anthony Delaplace, Arnaud Gérard, Jean-Marc Bideau, Sepulveda og Armindo Fonseca beskjed om at de skal kjøre.

- Stake Laengen mente han hadde gjort en bra jobb i Ronde de l?Oise, men dette er et helt annet nivå. Flere av disse rytterne har kjørt Tour de France for Saur-Sojasun. Feillu og sportsdirektør Emmanuel Hubert har felles fortid fra Agritubel. Det er flere slik ting som spiller inn i et slikt uttak, mener Joker Merida-sjefen.

• Les også: Nordhaugs Tour de France-plass i fare

Allerede i midten av mars skrev nederlandske Procycling Magazine at Belkin Procycling lekte med tanken å sende et rent nederlandsktalende lag til touren.

Trenger ny hovedsponsor Tirsdag skriver Telegraaf at laget — etter alle solemerker — blir Bauke Mollema, Laurens Ten Dam, Steven Kruijswijk, Stef Clement, Bram Tankink, Sep Vanmarcke, Maarten Wynants, Tom Leezer og Lars Boom.

Sju nederlendere og to belgiere.

- Hva hadde du gjort, om det fantes et norsk protourlag: Du har to ryttere, én franskmann og én nordmann. Du tar med nordmannen, gjør du ikke? sier Van Oudenhove og nikker bekreftende selv.

- Ikke overrasket over at touren ser ut til å ryke for Lars Petter?

- Han er litt i samme situasjon som Vegard. Han har vært litt opp og ned i år. Det kan være litt vanskelig å bli en del av den innerste sirkelen i sykkellag. Det kan være flere grunner til at Nico Verhoven og Belkin velger slik de gjør: Mentale, sosiale, sportslige og nasjonale. Laget står uten hovedsponsor neste sesong, så kanskje vil de gjøre seg attraktive på markedet i hjemlandet med å sende et godt nasjonalt mannskap.

Norske ramaskrik I Norge følger man hovedsakelig med på ett stor sykkelritt i sesongen: Tour de France.

Derfor blir det også ramaskrik når laguttakene ikke går vår vei i nettopp dette rittet.

UTLENDING: Som belgier i Norge har Gino Van Oudenhove klart å slå seg opp som sportsdirektør. Han forstår hvordan andre kolleger tenker i uttakene til de store etapperittene. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO
UTLENDING: Som belgier i Norge har Gino Van Oudenhove klart å slå seg opp som sportsdirektør. Han forstår hvordan andre kolleger tenker i uttakene til de store etapperittene. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer

- De ser ikke slik på det i alle land. I Nederland er Tour de France et vanlig ritt. Se på Tom Boonen. Han er glad for at han får lov til å kjøre Vuelta a Espana i stedet. For Lars Petters del er det hans høyeste ønske å kjøre Tour de France, men du har ingen garanti for det noen steder. Nå er han nødt til å sette seg nye mål.

For Nøtterøy-mannens del kan det dreie seg om vueltaen eller WorldTour-rittene i Canada i september.

- Vi får håpe han kommer med i Spania. En topprytter trenger en treukerstour i løpet av sesongen for å holde seg i utvikling, men det snakkes om at de skal kjøre for Wilco Kelderman allerede, sier Van Oudenhove.

Gino: - Jeg hadde tatt med Edvald Mandagens rapporter fra Tour de Suisse bar bud om akillestrøbbel for Kristoff.

• Les også: Kristoff vurderer å bryte i Sveits
 
Men Stavanger-mannen er uansett vårt sikreste kort foran sommerens Tour de France.

Godt da at Van Oudenhove kan gi oss en liten opptur med hans vurdering at Edvald Boasson Hagens muligheter til å doble den norske kontigenten:

- Jeg tror Sky trenger Edvald. Hadde jeg fått velge, hadde jeg tatt ham med. Edvald er en lojal og sterk hjelperytter. Men da kan ikke dere nordmenn komme og klage over at han må hjelpe andre ryttere underveis.

- Om han skal kjøre for egne sjanser, er det bedre å sende ham til Spania, avslutter belgieren i en ertende tone.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

BANKERS: Ingen er i tvil om at Alexander Kristoff skal til Tour de France, men 26-åringen har hatt en tøff vei for å komme dit han er i dag. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO
BANKERS: Ingen er i tvil om at Alexander Kristoff skal til Tour de France, men 26-åringen har hatt en tøff vei for å komme dit han er i dag. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer