Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Belgisk fotballstjerne beklager skrekktakling

- Jeg spiller ikke fotball for å brekke bein.

SKREKKTAKLING: Standard Liege-spiller Axel Witsels potensielt karriereødeleggende takling på Anderlechts polske høyreback Marcin Wasilewski sprer avsky i Belgia.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/
SKREKKTAKLING: Standard Liege-spiller Axel Witsels potensielt karriereødeleggende takling på Anderlechts polske høyreback Marcin Wasilewski sprer avsky i Belgia.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ Vis mer

  (Dagbladet.no): Anderlecht - Standard Liege 1-1.

Inntil kveldens toppoppgjør mellom Anderlecht og Standard Liege var Axel Witsel først og fremst kjent som et prominent medlem av en meget spennende generasjon belgiske fotballtalenter sammen med spillere som Marouane Fellaini, Stephen Defour og Vincent Kompany for å ha nevnt noen.

20-åringen, som ble kåret til årets spiller i den belgiske toppdivisjonen i 2008, har lenge blitt fulgt av en rekke toppklubber med Inter, Manchester United, Manchester City og Arsenal i spissen etter to strake seriemesterskap med Standard Liege.

På Constant Vanden Stock i Brüssel kom Witsel imidlertid i søkelyset av helt andre årsaker: Den redselsfulle taklingen av Anderlechts polske høyreback
Marcin Wasilewski.

Åpent brudd i leggen
Kampen var 26 minutter gammel da Standard Liege-spilleren i høy hastighet lukket øynene og plantet knottene med stor kraft i Wasilewskis høyre legg, som brakk tvert av, til tv-seernes, publikums og med- og motspilleres forferdelse (se video HER - vi advarer mot sterke bilder).

Kampen ble stoppet i fem minutter inntil
Wasilewski ble båret av banen og kjørt sporenstreks til sykehus. De første rapportene fra sykehuset tyder på at polakken har blitt påført et åpent brudd i leggen - like over ankelen, melder nieuwsblad.be.

Sesongen er dermed - etter alle solemerker - over før den knapt hadde begynt.

- Ikke med vilje
Witsel ble naturlig nok belønnet med et direkte rødt kort og kan vente seg flere kampers karantene når det belgiske fotballforbundet skal behandle episoden i morgen.

Han understreker at han ikke gikk inn i taklingen med intensjon om å skade motspilleren.

- Jeg gjorde det ikke med vilje. Jeg spiller ikke fotball for å brekke bein. Tro meg når jeg sier at det ikke lå noen intensjon bak om å skade ham. Begge gikk etter ballen og jeg traff ham i leggen. Det er bare uheldig, bedyrer Witsel overfor nieuwsblad.be.

- Jeg ønsker å be Wasilewski om unnskyldning. Jeg ville oppsøke ham, men han var allerede borte da jeg kom til garderoben. Jeg er ingen ond person. Det var en ulykke, så får vi se hvilken straff jeg kan vente meg, avslutter 20-åringen.

Kampen, som selvfølgelig ble overskygget av
Wasilewskis skrekkskade, endte til slutt 1-1. Dieumerci Mbokani ga bortelaget ledelsen ni minutter før pause før Guillaume Gillet utlignet åtte minutter seinere.

Serieleder Anderlecht avga dermed sine første poeng etter fire strake seirer i serieåpningen, noe som betyr at avstanden ned til toer St. Truiden er to poeng etter helgens kamper. Regjerende mester Standard Liege er fortsatt seks poeng bak tabelltoppen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media