HAMRET TIL: Radja Nainggolan ladet foten og klinka til - og sendte Belgia i ledelsen like før full tid. Dermed er det svenske eventyret over for denne gang. FOTO: AP Photo/Ariel Schalit
HAMRET TIL: Radja Nainggolan ladet foten og klinka til - og sendte Belgia i ledelsen like før full tid. Dermed er det svenske eventyret over for denne gang. FOTO: AP Photo/Ariel SchalitVis mer

Belgisk kanonkule sendte Sverige ut av EM

Zlatan avsluttet landslagskarrieren med tap.

  • Sverige - Belgia 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Forventningene til sitt eget landslag foran EM, var skyhøyt i vårt kjære naboland i øst.

Men etter ett tap og en uavgjort kamp i gruppespillet, måtte Sverige vinne kveldens svært viktige kamp mot Belgia for å avansere. I tillegg var nok de aller fleste sugne på å få se Zlatan Ibrahimovic i flere kamper med den gule og blå trøya, etter at han tirsdag annonserte at han gir seg på landslaget etter EM.

Flere kamper blir det altså ikke. For Radja Nainggolan hamret ballen i mål fra drøyt 25 meter seks minutter før slutt, og satte en stopper for svenskenes EM-eventyr.

Det var Eden Hazard som slo ballen inn i feltet, der den gikk forbi alt og alle - til den havnet hos Nainggolan på motsatt side. Han ladet foten, og dundret ballen like forbi Isaksson i det svenske målet.

Curtois stengte buret

Sverige var på hugget fra første sekund, og Marcus Berg var nær å sende de gule og blå i ledelsen etter drøye fem minutter da Källström slo et frispark inn i boksen. Kun Curtois' gode reflekser sørget for at det stod 0-0 tidlig i kampen.

Rundt halvtimen fikk Zlatan sendt avgårde et knallhardt skudd, men ballen snek seg like utenfor mål.

Tross et ørlite overtak av Sverige i førsteomgangen i en sjansefattig kamp, fikk også motstanderne prøvd seg på mål. Den farligste sjansen før pause kom da De Bruyne tok en kort cornervariant, og sendte ballen til Hazard. Chelsea-spilleren la tilbake, og de Bruynes innlegg snek seg såvidt forbi alt og alle - og utenfor mål.

IKKE LANG NOK: Isaksson strakk seg ut, men rakk akkurat ikke ballen fra Nainggolan. Foto: REUTERS/Yves Herman
IKKE LANG NOK: Isaksson strakk seg ut, men rakk akkurat ikke ballen fra Nainggolan. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer

Sverige hadde åpnet kampen friskt, men ble mer forsiktige utover i kampen. En sjansefattig kamp måtte utvikle seg i positiv retning for de gule og blå, for å ha et håp om avansement.

Isaksson holdt Sverige inne i kampen

Men etter 63 minutter holdt hele Sverige pusten da Ekdal sendte en herlig ball inn til Berg i feltet. Han tuppet lærkula videre til Zlatan, men da den 194 centimeter høye mannen hadde fått ballen i mål, hadde Berg blitt blåst av for farlig spill med høy fot.

Angrepsspilleren var nok ekstra uheldig med dommeren i situasjonen, for den belgiske forsvarerens hode så ut til å være svært langt nede i situasjonen. Trolig ville enkelte dommere latt situasjonen gå.

Klokka tikket raskere og raskere for vårt kjære naboland, og da det gjenstod drøye 20 minutter av kampen så det hele ut til å være over da Lukaku stormet alene mot mål. Dessverre for belgieren var Isaksson god, og fikk presset Lukaku til å skyte ballen rett i brystkassa på keeperen.

Minuttet etter var Lukaku igjen i farta, men ble korrekt avblåst for offside etter å ha satt ballen i mål, og Sverige kunne igjen satse alt mot mål.

DEPPET: Zlatan hang med hodet etter at hans Sverige ble sendt ut av EM. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
DEPPET: Zlatan hang med hodet etter at hans Sverige ble sendt ut av EM. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Til streken, men ikke lenger

Igjen fikk Curtois vist seg fram, da Zlatan fikk muligheten på frispark etter 75 minutter. Markkryperen til Malmø-gutten var for svak, og Curtois hadde full kontroll på bakerst. Da ingen svenske spillere klarte å fange opp returen, begynte det å se mørkt ut for de gule og blå.

Før det belgiske 1-0-målet var Sverige nære, da Zlatan fikk stige høyt til værs i feltet. På strek stod en belgisk forsvarer og stoppet ballen - og det svenske håpet.

Belgia møter Ungarn i åttendelsfinalen.