Belgisk ritt i fare grunnet terrorangrep

Flere norske syklister skal i aksjon i Belgia denne uken.

KAN AVLYSES: Grunnet eksplosjoner på flyplassen og t-banen i Brussel er det fare for at onsdagens Dwaars Door Vlaanderen blir avlyst (foto: Tim de Waele)
KAN AVLYSES: Grunnet eksplosjoner på flyplassen og t-banen i Brussel er det fare for at onsdagens Dwaars Door Vlaanderen blir avlyst (foto: Tim de Waele) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Onsdagens Dwars Door Vlaanderen i Belgia er i fare for å bli avlyst som følge av eksplosjoner på flyplassen i Brussel og T-banen i sentrum av den belgiske hovedstaden tirsdag morgen.

Etter et krisemøte nå klokken tolv har rittarrangør Flanders Classics innstilt seg på at rittet skal gå som planlagt.

- For øyeblikket skal Dwars door Vlaanderen finne sted i morgen, til tross for terrorangrepet som fant sted i Brussel tirsdag morgen. Arrangøren sørger med ofrene etter disse forferdelige hendelsene. Mer informasjon senere, skrev arrangøren i en uttalelse tirsdag. 

Det ble spekulert i at arrangøren ikke hadde annet valg enn å avlyse den 71. utgaven, dersom belgiske myndigheters beslutning om å heve terrorberedskapen til høyeste nivå også skal gjelde onsdag.

Holst Enger landet i BelgiaVegard Stake Laengen, Sondre Holst Enger (begge IAM Cycling) og Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept) skulle alle etter planen delta i den belgiske semi-klassikeren. Ingen av de norske deltakerne fikk mulighet til å reise til hovedflyplassen Zaventem tirsdag. Stake Laengen var på vei til å fly til Brussel ut av Nice da han ble informert om hendelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer