Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Belgisk ritt i fare grunnet terrorangrep

Flere norske syklister skal i aksjon i Belgia denne uken.

KAN AVLYSES: Grunnet eksplosjoner på flyplassen og t-banen i Brussel er det fare for at onsdagens Dwaars Door Vlaanderen blir avlyst (foto: Tim de Waele)
KAN AVLYSES: Grunnet eksplosjoner på flyplassen og t-banen i Brussel er det fare for at onsdagens Dwaars Door Vlaanderen blir avlyst (foto: Tim de Waele) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Onsdagens Dwars Door Vlaanderen i Belgia er i fare for å bli avlyst som følge av eksplosjoner på flyplassen i Brussel og T-banen i sentrum av den belgiske hovedstaden tirsdag morgen.

Etter et krisemøte nå klokken tolv har rittarrangør Flanders Classics innstilt seg på at rittet skal gå som planlagt.

- For øyeblikket skal Dwars door Vlaanderen finne sted i morgen, til tross for terrorangrepet som fant sted i Brussel tirsdag morgen. Arrangøren sørger med ofrene etter disse forferdelige hendelsene. Mer informasjon senere, skrev arrangøren i en uttalelse tirsdag. 

Det ble spekulert i at arrangøren ikke hadde annet valg enn å avlyse den 71. utgaven, dersom belgiske myndigheters beslutning om å heve terrorberedskapen til høyeste nivå også skal gjelde onsdag.

Holst Enger landet i Belgia
Vegard Stake Laengen, Sondre Holst Enger (begge IAM Cycling) og Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept) skulle alle etter planen delta i den belgiske semi-klassikeren. Ingen av de norske deltakerne fikk mulighet til å reise til hovedflyplassen Zaventem tirsdag. Stake Laengen var på vei til å fly til Brussel ut av Nice da han ble informert om hendelsen.

- Jeg er fortsatt i Nice. Skulle tatt fly klokken 11:35 til Brussel. Har nå fått beskjed om å bli værende hjemme inntil videre. Dette er en veldig trist hendelse, forteller Stake Laengen. 

Holst Enger fløy ut fra Mallorca tirsdag morgen og landet på flyplassen i Charleroi, sør for den belgiske hovedstaden, rundt klokken halv tolv.

- Jeg har nettopp landet i Belgia nå. Hørte om flere bomber. Rittet i morgen blir avlyst har jeg hørt. Så jeg er usikker på hva som skjer. Jeg er lei meg på vegne av de som er pårørt, forteller Holst Enger.

Breen skal etter planen reise til Paris for å bo med laget i Lille. Katusha meldte mandag at Sven Erik Bystrøm skulle delta i onsdagens ritt. Ifølge nordmannens trener, Stein Ørn, stemte dette imidlertid ikke.

Grunnet suspendert kollektiv transport er det flere lag som melder at de vil få det vanskelig å få rytterne på plass til onsdagens ritt. Ifølge Cyclingnews.com skal dette være et særlig problem for Trek-Segafredo og Giant-Alpecin.

Norsk lag trekker seg
En talsmann for Flandern Classics, Yvan Vanhoucke fortalte den belgiske avisen Het Nieuwsblad tirsdag morgen at en beslutning om å avlyse rittet må tas sammen med politimyndigheter.

- Akkurat nå antar vi at dette ikke vil påvirke rittet, fordi det er i en annen region. I dag klokken tolv vil vi ha et krisemøte med politiet, da vil vi vite mer, sier Vanhoucke.

Det er heller ikke klart om dette vil påvirke helgens to ritt, som er fredagens E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem på søndag. Bystrøm og Alexander Kristoff skal etter planen reise til Belgia torsdag.

Det skal også det norske landslaget som skal delta i Gent-Wevelgem med et u23-lag og to juniorlag.

Den profesjonelle kvinnefeltet blir også påvirket ettersom deres utgave av Dwars door Vlaanderen også står i fare for å bli avlyst. Hitecs Karl Lima har allerede bestemt seg for å ta sitt lag ut av rittet. Den norske lagsjefen luftet sin frustrasjon på Twitter der han kunngjorde beslutningen.

Hele Norges coronakart