HVEM BLIR? Som verdensmester er Michal Kwiatkowski en ettertraktet mann hos andre lag. Også Mark Cavendish (nummer to fra venstre) og flere andre Etixx-Quick Step-stjerner kan forhandle med andre lag fram mot sommeren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HVEM BLIR? Som verdensmester er Michal Kwiatkowski en ettertraktet mann hos andre lag. Også Mark Cavendish (nummer to fra venstre) og flere andre Etixx-Quick Step-stjerner kan forhandle med andre lag fram mot sommeren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Belgisk storlag kan miste seks stjerner

Og en av dem flørter med Team Sky.

(procycling.no): Patrick Lefevere har en del kontraktsmøter han skal igjennom denne våren.

Belgiske Sporza lister opp følgende stjernenavn på utgående avtaler: Tom Boonen, Mark Cavendish, Mikal Kwiatkowski, Julian Alaphilippe, Rigoberto Uran og Zdenek Stybar.

Lagsjefen ønsker å være tålmodig med både Boonen og Cavendish.

- Jeg har fått inntrykk av at det ikke haster for Tom, heller. Han er fortsatt meget populær, men avgjørelsen må baseres på sportslige kriterier, også. La oss vente til etter Giro d´Italia, sier Lefevere til Sporza om 34-åringen fra Mol i Belgia.
  - Trives hos Etixx Cavendish ankom Etixx-laget etter et mislykket opphold i Team Sky.

Hans toårsavtale ebber ut etter inneværende sesong.

- Jeg har allerede snakket med Mark. Han er fornøyd og ønsker å bli værende her.

Ettertraktet verdensmester For verdensmester Mikal Kwiatkowski er situasjonen litt annerledes.

I tillegg til at han er interessant for andre lag, har han også en ivrig, italiensk agent som ikke legger skjul på klientens popularitet.

- Vi snakker med Patrick Lefevere, og med to andre lag Michal er interessert i. Sky og et navn jeg ikke kan gi deg navnet på, sier Giuseppe Acquadro til Cycling Weekly.

Den regjerende verdensmesteren vant nylig Amstel Gold Race for Etixx-laget.

- Prinsippet er som følger: Ønsker du å dra, er det bare å gi beskjed om det. Men Kwiatkowski forteller meg at han ønsker å være her.

Boonens arvtaker Med så mange som potensielt kan være på vei ut av laget, er man også nødt til å vurdere hvem som kan komme inn.

Som en langsiktig erstatter for Tom Boonen, peker Lefevere nå mot Tyskland.

- John Degenkolb hadde vært en fin arvtaker for Tom Boonen. Det var en mulighet for to år tilbake, men noen personer hos oss var ikke helt overbevist. Jeg tror han er kontraktsfestet til Giant ut 2016, og så vet man aldri helt hva som skjer etter det, sier Lefevere til Sporza.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!