I FRAMGANG: Stig Broeckx meldes nå å være utenfor livsfare etter den alvorlige krasjen med motorsykler på tredje etappe av Baloise Belgium Tour. Bildet er fra etappen som ble syklet dagen før ulykken. Foto: LC (©TDWSport.com)
I FRAMGANG: Stig Broeckx meldes nå å være utenfor livsfare etter den alvorlige krasjen med motorsykler på tredje etappe av Baloise Belgium Tour. Bildet er fra etappen som ble syklet dagen før ulykken. Foto: LC (©TDWSport.com)Vis mer

Belgisk sykkelproff endelig utenfor livsfare

Norsk tidligere lagkamerat er lettet, men fortsatt bekymret.

(procycling.no): Det belgiske storlaget Lotto Soudal melder onsdag via en pressemelding at Stig Broeckx (26) er utenfor akutt livsfare.

Belgieren er blitt holdt i kunstig koma etter ulykken der han og en rekke andre krasjet med to motorsykler under Baloise Belgium Tour 28. mai. Han pådro seg alvorlige hodeskader.

Broeckx har ligget på sykehuset i tyske Aachen de siste elleve dagene. Der ble han i forrige uke operert for å unngå økt hjernetrykk på innsiden av kraniet.

Hjernetrykket har vært under kontroll siden operasjonen, og situasjonen til Broeckx er ikke lenger livstruende, opplyses det.

Romkamerater Vegard Breen syklet på lag med jevngamle Broeckx i 2014- og 2015-sesongene i Lotto Soudal.

Fortuneo-Vital Concept-proffen har visst om framgangen til den tidligere treningskompisen og romkameraten en stund.

- Vi kom ganske godt overens. Han har blant annet vært på besøk hos meg i Girona, og vi har bodd på rom sammen. Han er en veldig ålreit person, sier Breen til procycling.no.

• Les mer: - Veldig vanskelig å si om han blir helt frisk
  Fortsatt mye uavklart Den norske syklisten legger ikke skjul på at det har vært en lettelse å høre at Broeckx er utenfor livsfare. Håpet om at han blir helt frisk har fått en liten oppsving.

Men både Lotto Soudal og Breen påpeker at man ennå ikke vet om belgieren kommer tilbake som han var før ulykken. Om 26-åringen kan komme tilbake som syklist på toppnivå, er for tidlig å fastslå.

Det er ennå uklart om Broeckx kommer til å oppleve nevrologiske konsekvenser etter krasjen. Slike undersøkelser kan først gjøres når tilstanden hans har vært stabil over lang tid, legges det til i Lotto Soudals pressemelding.

- Vi vet jo ikke ennå om det fortsatt er Stig, eller om han bare er noe som ligner på seg selv, tilføyer Breen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.