Belgisk syklist blir værende i koma etter to operasjoner

Stig Broeckx pådro seg hodeskader.

Den belgiske syklisten Stig Broeckx blir værende i koma etter å ha vært gjennom to omfattende operasjoner for hodeskadene han pådro seg i hjemlandet i helgen.

Det opplyser laget hans, Lotto Soudal.

Legene valgte å operere 26-åringen to ganger for å dempe det stadig økende trykket på syklistenes hodeskalle. Inngrepene skal ha stabilisert trykket, melder laget.

- For at kroppen hans kan restituere fra skader og operasjoner, vil Stig bli holdt i kunstig koma en periode til. På nåværende tidspunkt er det ikke mulig å si hvordan det kommer til å gå, skriver Lotto Soudal.

Broeckx var lørdag involvert i en stor krasj med 18 andre ryttere. Krasjen ble forårsaket av et sammenstøt mellom to motorsykler. I en nedoverbakke kjørte den ene motorsykkelen inn i den andre, før sistnevnte igjen suste inn i en stor gruppe med utøvere, skriver Cyclingnews.com.

Norske Kristoffer Skjerping var blant syklistene som gikk i bakken. Han har vært svært kritisk i etterkant.

- For et mareritt. Vi risikerer livene våre fordi UCI ikke vil ta ansvar og adressere problemet. Hvorfor er alle disse episodene med motorsykler og ikke servicebiler? Fordi alle direktørene er tidligere syklister og de vet hvordan de skal passere i et felt på en sikker måte, skrev han på Instagram.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.