Doping:

Belgisk syklist slipper unna med advarsel etter positiv dopingprøve

Kevyn Ista tatt for vanndrivende legemiddel.

USKYLD: Kevyn Ista hevder han slapp utestengelse fordi han klarte å bevise sin uskyld. Foto: Tim de Waele
USKYLD: Kevyn Ista hevder han slapp utestengelse fordi han klarte å bevise sin uskyld. Foto: Tim de Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Kevyn Ista avla en positiv dopingprøve på fjerde etappe av det franske etapperittet Etoile de Bessèges tidlig i februar. Men 33-åringen blir ikke utestengt.

Belgieren ble tatt for stoffet furosemid. Et vanndrivende legemiddel som blant annet brukes ved nyresvikt og ved høyt blodtrykk. Stoffet står på dopinglisten til WADA fordi det kan brukes til hyppig vekttap.

Ista, som sykler for WB Aqua Protect Veranclassic, sitt navnet dukket opp på UCI sin sanksjonsliste, som ble oppdatert 17. mai. På samme liste står det at en reprimande blir straffen til Ista. Noen pressemelding har ikke kommet fra det internasjonale sykkelforbundet.

– Jeg vil klargjøre det som kom på UCI sin nettside om reprimanden jeg fikk. Jeg tok et produkt jeg fikk av en farmasøyt, som var forurenset med furosemid fra en tidligere behandling, skriver Ista i et innlegg på Twitter.

– Jeg ble funnet fri for skyld, da jeg beviste at forurensningen ikke var min skyld. Jeg har ikke blitt suspendert, og er klar for å konkurrere igjen.

Resultatene til Ista fra Etiole de Bessèges ble strøket, og han ble gitt en rittpause av WB Aqua Protect Veranclassic mens saken foregikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer