Belgisk syklist vant hyttetomt på 2000 kvadratmeter i Nord-Norge

- Men hva skal jeg gjøre med den?, fortviler syklisten.

 VANT HYTTETOMT:  Ved å vinne den innlagte spurten i Tjeldsund kommune vant belgiske Stijn Neirynck en hyttetomt. Foto: ASO / S.Boué
VANT HYTTETOMT: Ved å vinne den innlagte spurten i Tjeldsund kommune vant belgiske Stijn Neirynck en hyttetomt. Foto: ASO / S.BouéVis mer

(Dagbladet): Under avslutningsetappen av Arctic Race of Norway ble det delt ut en ganske så spesiell premie.

Mens Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug ble tatt opp på podiet for å motta henholdsvis blå, grønn og rød trøya, fikk belgiske Stijn Neirynck komme opp og motta bevis på at han hadde vunnet en hyttetomt.

Bak premien står ordfører i Tjeldsund kommune, Bjørnar Pettersen. Han hadde på forhånd lovet at den som vant den innlagte spurte i kommunen, skulle få utdelt en gratis hyttetomt.

Syklisten skal få velge mellom seks ulike tomter, alle mellom 1000 og 2000 kvadratmeter store, og med en antatt verdi på rundt 200 000 kroner.

- Hva skal jeg gjøre? Det eneste problemet er at belgieren ikke skjønner hva han skal med en hyttetomt i Tjeldsund, og får heller ikke lov å selge den - noe som i utgangspunktet planen hans. Og det passer dårlig med tanke på at belgieren akkurat har bygd seg nytt hus og fått en liten sønn.

- Vi hadde på morgenen bestemt at om noen fra laget vant, ville vi selge tomta og dele overskuddet, forteller Stijn Neirynck til Het Laatste Nieuws.

Ordfører Bjørnar Pettersen begrunnelse for den spesielle premien var fordi han ønsket å kunne bruke vinneren som et forbilde og motivator for medlemmene av kommunens sykkelskole.

- Det er den beste premien jeg noen gang har vunnet. Og det er selvfølgelig fint der, med sjø og fjell, og vakkert landskap. Og det er en flyplass nær Harstad, så sånn sett så er det ikke vanskelig å komme seg dit. Men likevel; hva skal gjøre med den? Sist uke var det maksimum 22 grader, og de sa at det er den beste sommeren de har hatt på årevis. Og for å få trent bra om vinteren, så kan jeg heller ikke reise dit, sier den frustrerte syklisten.

- Gir ikke opp håpet Ordføreren i Tjeldsund kommune gir likevel ikke opp håpet om at Topsport Vlaanderen-syklisten endrer mening, og bygger seg ei hytte i kommunen.

- Vi skal invitere han oppover til Tjeldsund, og vise han de tomtene han kan få velge i. Jeg skjønner at han hadde et indre bilde av hva premien egentlig gikk ut på, men jeg tror at det blir annerledes når han kommer oppover og får sett litt, sier Bjørnar Pettersen til Dagbladet.

I opsjonen på en hyttetomt som belgieren har fått utdelt, står det at det egentlig skal bygges på tomta innen fire år. Men det kravet er Bjørnar Pettersen innstilt på å løsne litt på om syklisten snur i saken.

- Hvis han kommer opp hit og sier at han ønsker å bygge eit hytte, men at han kanskje må ha seks år på å gjøre det, så kan vi nok greie å få til en avtale, sier den optimistiske ordføreren.

- Når han kommer på besøk, så skal vi snakke om mulighetene, og ikke begrensningene, understreker Pettersen.

 HÅPER:  Ordfører i Tjeldsund, Bjørnar Pettersen, vil invitere den belgiske syklisten tilbake til kommunen, og håper det vil endre hans syn. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
HÅPER: Ordfører i Tjeldsund, Bjørnar Pettersen, vil invitere den belgiske syklisten tilbake til kommunen, og håper det vil endre hans syn. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer