IKKE TIL TOUREN: Robert Gesink ble operert for en stressrelatert forstyrrelse på hjerterytmen i mai. Nå er det klart at Tour de France kommer for tidlig for Belkin-rytteren. AFP PHOTO/ANP/BAS CZERWINSKI
IKKE TIL TOUREN: Robert Gesink ble operert for en stressrelatert forstyrrelse på hjerterytmen i mai. Nå er det klart at Tour de France kommer for tidlig for Belkin-rytteren. AFP PHOTO/ANP/BAS CZERWINSKIVis mer

Belkin-kaptein mister Tour de France

Kan øke Nordhaugs sjanser.

(procycling.no): Robert Gesink mister Tour de France, og blir i stedet sendt til Polen rundt og Vuelta a Espana av ledelsen i Belkin Pro Cycling.

Det melder laget i en pressemelding.

Rytteren fortalte om hjerteproblemene i midten av april. Den 6. mai ble han operert for det stressrelaterte problemet med hjerterytmen. Da innrømmet han plager etter en etappe i Giro d'Italia året i forveien.

Kjempet hardt
Siden midten av mai har han kjempet for å bli klar til sommerens Tour de France. Der skulle han opprinnelig ha delt lederskap med Bauke Mollema.

- Jeg er veldig glad for å ha lagt denne usikre perioden bak meg. Jeg har jobbet hardt for å komme meg tilbake. Tour de France var en mulighet, men det er et faktum at perioden både før og etter inngrepet, har vært utrolig tøff, sier Gesink i pressemeldingen.

Han har nå vært på høydetrening i Sierra Nevada med blant andre Mollema, men innrømmer likevel at formen ikke er helt på topp.

Ten Dam rykker opp?
Laurens Ten Dam er en annen rytter som kan benyttes som kaptein for Belkin Pro Cycling.

Lars Petter Nordhaug kjemper også om en av de ni plassene til det franske etapperittet.

Han er for tiden opptatt med å vise god form under oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné.