2-0: Martin Kelly stanget inn 2-0 på pasning fra Craig Bellamy. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
2-0: Martin Kelly stanget inn 2-0 på pasning fra Craig Bellamy. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

Bellamy gråt før kampen - så herjet han med Chelsea

Liverpool banket Torres & co for andre gang på ni dager.

Chelsea - Liverpool 0-2

(Dagbladet): Craig Bellamy var utrøstelig etter nyheten om Gary Speeds bortgang søndag, og han var ikke i stand til å spille mot Manchester City samme ettermiddag.

I kveld var han imidlertid tilbake, i ligacupens kvartfinale mot Chelsea på Stamford Bridge.

Før avspark måtte han tørke tårene etter at lagene hadde hedret Speed med et minutts applaus, men Bellamy viste stor karakter gjennom å levere en strålende kamp for Liverpool.

Han var arkitekten bak begge rødtrøyenes scoringer etter pause, og skal ha en stor del av æren for at Liverpool slo Chelsea på Stamford Bridge for tredje gang i 2011 - og for andre gang på ni dager.

«One Gary Speed»
Liverpool tok ledelsen etter 58 minutter: Jordan Henderson slo en perfekt ball mellom back og stopper, der Bellamy kom i fullt firsprang. På bakre stolpe sto Maxi Rodriguez og ventet, og han fikk ballen på sølvfat av waliseren. Fra fire, fem meter kunne han enkelt bredside ballen i mål.

Maxi scoret for øvrig for ni dager siden også, da Liverpool til slutt vant 2-1.

Fem minutter senere kunne Liverpool-fansen synge «can we play you every week» - for da lå ballen i nettet bak Chelsea-keeper Ross Turnbull igjen.

Igjen var Bellamy tilrettelegger, da han svingte et frispark inn på panna til høyreback Martin Kelly, som stanget inn 2-0 fra kloss hold.

Waliseren ble tatt av banen ti minutter seinere, til øredøvende applaus fra Liverpool-svingen. «One Gary Speed» gjallet også fra bortefansen idet Bellamy ruslet av banen.

Chelsea kastet inn Juan Mata og Nicolas Anelka umiddelbart, men til tross for flere halvfarligheter og noen ganske store, holdt Liverpool buret reint.

Nok en gang opplevde Fernando Torres en frustrende kveld mot gamle lagkamerater, og han kom ikke nærmere scoring enn en heading etter corner som Pepe Reina holdt i fast grep.

Dermed lever Kenny Dalglish' fabelaktige statistikk mot Chelsea videre: På 13 kamper mot blåtrøyene har han aldri tapt.

Foto:  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Vis mer

- Jeg synes Liverpool var best hele veien. De hadde sterk vilje til å avgjøre kampen, og vi greide ikke å matche det, innrømmer Chelsea-manager Andre Villas-Boas.

Straffemiss
En stor kveld for Liverpool, men ikke for Andy Carroll.

Han har ikke vært i nærheten av å forsvare prislappen på 35 millioner pund så langt, og særlig i høst har han spilt en ubetydelig rolle i Liverpool-laget.

Han fikk imidlertid en ventet sjanse fra start tirsdag- uten å gripe den.

21 minutter var spilt da José Enrique slo inn fra venstre, og Chelsea-stopper Alex på meningsløst vis dyttet ballen unna med en utstrakt arm, med Carroll i ryggen.

Dommer Phil Dowd fikk det faktisk ikke med seg, men det gjorde heldigvis linjemannen, og dermed fikk Liverpool straffespark.

Andy Carroll levnet liten tvil om at det var han som skulle ta det. Men en mann uten selvtillit er sjeldent en å stole på fra ellevemeteren, og Liverpool-spissens forsøk var av det håpløse slaget.

Han gikk for kraft framfor plassering, og når ballen i tillegg gikk i keeperhøyde og midt i mål, fikk Ross Turnbull en takknemlig oppgave med å redde.

Begge lag hadde for øvrig berettigete rop på straffespark før Carroll misbrukte sin sjanse: Først Chelsea, da David Luiz gikk ned i duell med Sebastian Coates. Reprisene viste at det var kontakt, men Luiz fikk like fullt gult kort for filming. En meget streng avgjørelse - og trolig feilaktig - av dommer Dowd.

I motsatt ende av banen fikk Carroll en dytt i ryggen av Luiz idet han gikk opp på et innlegg - men igjen vinket dommeren spillet videre.

PS! Cardiff er det tredje laget som er klare for semifinale, sammen med Liverpool og Manchester City. De slo Blackburn 2-0 hjemme. Den fjerde og siste semifinalisten får vi på Old Trafford onsdag, der Manchester United møter Crystal Palace.

Foto:  AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer