Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bellamy ødela Dunnes revansje

Banket ballen opp i nettaket.

BEHERSKET FEIRING: Richard Dunne smilte forsiktig etter at han scoret mot gamle lagkamerater på Villa Park. Foto: AP
BEHERSKET FEIRING: Richard Dunne smilte forsiktig etter at han scoret mot gamle lagkamerater på Villa Park. Foto: AP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Aston Villa - Manchester City 1-1. Begge lagene har store ambisjoner om å utfordre de fire lagene som har herjet i toppen av Premier League de siste lagene.

Og begge har tidvis vist at de er modne.

Kveldens kamp hadde også et ekstra element i seg, siden både Richard Dunne og Gareth Barry møtte gamleklubbene sine for første gang - og begge er nok litt misfornøyd med uavgjort. Spesielt Dunne, som gjerne skulle sett at scoringen hadde holdt til seier.

- Spillere som møter gamleklubben pleier jo å score. Jeg er fornøyd med at scoringen ga oss en god start, men dessverre klarte vi ikke fullføre, sier Dunne til ESPN.

Dunnes revansje
Det er av sine egne man skal ha det, og det var derfor ikke spesielt overraskende at Richard Dunne sendte hjemmelaget i ledelsen etter 15 minutter.

UTLIKNET: Craig Bellamy sørget for poengdeling da han utliknet 23 minutter før slutt. Foto: EPA
UTLIKNET: Craig Bellamy sørget for poengdeling da han utliknet 23 minutter før slutt. Foto: EPA Vis mer

Han gikk hardt ut mot City-ledelsen etter overgangen til Villa og den tidligere kapteinen til de lyseblå sa han følte seg presset bort fra Manchester. Derfor smakte det nok ekstra godt for ham å stange sin nye klubb i ledelsen med et fantastisk hodestøt - men han klarte å styre seg, og jublet knapt etter scoringen.

- Jeg har ingen feiring. Det kommer som regel som en overraskelse på meg når jeg gjør det. Jeg trivdes godt i City og jeg respekterer fansen og klubben såpass at det føltes riktig å la være (å feire), sier Dunne.

I forkant av målet slo han symptomatisk nok Gareth Barry - som gikk motsatt vei i sommer - i lufta.

Mark Hughes skjønner derimot ikke Dunnes frustrasjon.

FIKK HØRE DET: Hjemmefansen satte ikke akkurat ny pipekonsertrekord, men Gareth Barry fikk da høre det i løpet av kampen. Foto: REUTERS
FIKK HØRE DET: Hjemmefansen satte ikke akkurat ny pipekonsertrekord, men Gareth Barry fikk da høre det i løpet av kampen. Foto: REUTERS Vis mer

- Det var Richards avgjørelse å skrive under for Aston Villa. Det er ikke sånn at han ble presset bort fra klubben, sa Hughes ifølge BBC før kampen.

Nesten selvmål
En som ikke var like bejublet som Dunne på Villa Park, var Barry. Pipekonserten mot ham var ikke gigantisk, men du hørte den. Det hang også et par Judas-bannere på tribunen, til tross for at Barry leverte 12 sesonger for Birmingham-klubben.

Førsteomgangen var ikke kjedelig, men lagene skapte ikke så mange store sjanser. Villa kunne imidlertid tatt ledelsen etter bare halvannet minutt, da Pablo Zabaleta var nær ved å styre en hjemmecorner i eget mål - men kula endte i stanga.

Emmanuel Adebayor - som var tilbake etter tre kampers karantene - kunne utliknet kort tid før pause, men Brad Friedel dyttet headingen hans over tverrliggeren.

JUDAS-BANNER: Det var ikke alle på Villa Park som var spesielt glad for gjensynet med Gareth Barry. Foto: EPA
JUDAS-BANNER: Det var ikke alle på Villa Park som var spesielt glad for gjensynet med Gareth Barry. Foto: EPA Vis mer

Andreomgangen fortsatte som den første, og spillet bølget fram og tilbake. Det var bra tempo i kampen, men noen ganger ble tempoet større enn teknikken. Villa var spesielt farlige på dødballer, og City sleit med markeringene i eget felt.

City overtok stadig mer på Villa Park, og midtveis inn i andre omgang fikk de uttelling. Innbytter Stephen Ireland spilte gjennom Adebayor, som igjen spilte ut i feltet til Craig Bellamy. Han nølte ikke og banket ballen opp i nettaket bak Friedel.

Baklengsrekorden røyk
Dermed er ikke Villa alene om å ha best baklengsstatistikk i Premier League. Martin O'Neills menn har nå sluppet inn seks mål på sju kamper - det samme som Chelsea, som har spilt åtte.

Det var tett og jevnt også i sluttminuttene, men selv om det var mange gode angrepsspillere på banen ble det ikke flere mål.

UT ETTER 67: John Carew fikk ikke til så mye framover på banen, og ble byttet ut etter 67 minutter. Foto: AP
UT ETTER 67: John Carew fikk ikke til så mye framover på banen, og ble byttet ut etter 67 minutter. Foto: AP Vis mer

- Jeg følte vi fikk et bra grep om kampen etter hvert, og vi så ut som laget som kunne stikke av med tre poeng. Kanskje vi etter hvert vil se på dette som et godt poeng, men jeg vil alltid ha tre, sier City-sjef Mark Hughes til ESPN

Adebayor hadde scoret i alle seriekampene han hadde spilt - fire stykker - før denne, men måtte gå målløs av banen. Gabriel Agbonlahor har vært en annen målgarantist i seriestarten med scoringer i alle de fire siste kampene, men også han sleit med å finne veien til nettmaskene i kveld.

Med kampen mot Manchester United friskt i minne så Mark Hughes svært oppgitt ut på sidelinja, da dommer Mike Dean tillot 45 ekstrasekunder i tillegg til de fem overtidsminuttene han hadde lagt til. Men på Villa Park var det ingen med Michael Owens notoriske goalgetteregenskaper som dukket opp i sluttsekundene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling