Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bellamy trodde tilskueren skulle spytte

City vil ikke straffe spissen - men det vil FA. Se video!

FORVENTET SPYTTKLYSE: Her går Craig Bellamy løs på en United-supporter. Foto: PA
FORVENTET SPYTTKLYSE: Her går Craig Bellamy løs på en United-supporter. Foto: PA Vis mer

||| • Her kan du se videobilder av Bellamys konfrontasjon med United-tilhengeren

 (Dagbladet.no): To mesterlige scoringer signert Craig Bellamy var nær å redde ett poeng for Manchester City på Old Trafford i går.

Likevel er det fare for at waliserens konfrontasjon med en United-tilhenger er det han vil bli husket for etter et av de beste Manchester-derbyene noensinne.

I kaoset etter Michael Owens 4-3-mål på overtid av overtiden, og før kampen var slutt, løp en supporter ut på banen. Han ble raskt overmannet av tre, fire vakter, uten at det forhindret Bellamy fra å oppsøke situasjonen.

Videobilder viser hvordan de to blir stående ansikt mot ansikt, før City-spissen dytter håndflaten opp i fleisen på inntrengeren.

Forventet spyttklyse

Mark Hughes' assistent Mark Bowen tar tomålsscoreren i forsvar, og avviser at klubben kommer til å straffe Bellamy.

- Craig var vår store spiller, og hadde fått oss inn i kampen igjen to ganger. Han ønsket å få karen av banen, for det var fortsatt tid å utlikne på, det tar bare et sekund å score. Da han kom helt bort til vedkommende, trodde han at fyren skulle spytte ham i ansiktet eller noe slikt. Supporteren beveget seg mot ham, og med en åpen hånd dyttet Craig ham bare unna, sier Bowen til BBC (ca åtte minutter inn i klippet).

Ifølge The Times skal mannen - identifisert som 21 år gamle Jake Joseph Clarke - ha ropt «fuck off» til Bellamy. Svaret fra spissen var i samme gate: «Get off the fucking pitch».

Den 21 år gamle supporteren blir trolig utestengt fra Old Trafford på livstid, og må i tillegg møte i retten kommende uke.

Neville lever farlig

The Times skriver at Bellamy kan vente seg en tre kampers utestengelse fra FA som straff for sin reaksjon. Det gir i så fall ikke Mark Hughes mindre hodebry på spissplass, der Emmanuel Adebayor er utestengt i ytterligere to kamper, mens Robinho og Roque Santa Cruz fortsatt sliter med skader.

- Vi etterforsker hendelsen, og vil se nærmere på dommerens kamprapport, sier en FA-talsmann ifølge Daily Mail.

Bellamy er ikke den eneste spilleren i FAs søkelys, Gary Neville kan også vente seg en smekk etter at han raidet nedover sidelinja og ga uttrykk for sin glede over Owens 4-3-scoring like foran øynene på City-fansen. I 2006 fikk Neville både bot og en advarsel fra FA etter å ha feiret foran Liverpool-fansen - noe som neppe vil være formildende når forbundet nå griper fatt i den siste hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling