Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Belov i strupen på Northug etter målgang

- Syns ikke dette er måten å gjøre det på.

TOBLACH (Dagbladet): Han gjorde som han pleier, Petter Northug, og vant jaktstarten i Toblach etter å ha ligget bakerst i tetgruppa nesten hele veien.

På forhånd var det skjønn enighet om nødvendigheten av å gå som en gruppe, men Northug trakk ikke en meter før han avgjorde noen hundre meter før slutt.

Det fikk russeren Jevgeni Belov til å gå rett i strupen på Northug etter målgang.

SINT PÅ NORTHUG: Jevgeni Belov var misfornøyd med måten Northug vant dagens etappe på. Her er russeren etter løpet i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SINT PÅ NORTHUG: Jevgeni Belov var misfornøyd med måten Northug vant dagens etappe på. Her er russeren etter løpet i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Med pekefingeren viftende mot vinneren viste Belov med all mulig tydelighet at han ikke syntes noe om måte Northug vant etappen på.

Seieren ga Northug 15 bonussekunder, mens Belov endte på fjerdeplass uten noen. I sammendraget er da Belov 17 sekunder bak Northug, etter å ha dratt på ham i halve løpet i dag.

Da Dagbladet møter ham noen minutter etter løpet er han fortsatt forbanna.

- Dette var bare den femte etappen, det var ikke Tour de Ski som ble avgjort her. Da må man hjelpe til i gruppa underveis, sier Belov til Dagbladet.

- Han gikk bare bakerst og lot oss andre gjøre jobben. Jeg syns ikke det er måten man skal gjøre dette på, og det er derfor jeg både reagerte i mål og er sint nå, legger han til.

Selv mente Northug like etter målgang at det var den eneste måten han kunne gått på i dag.

- De andre tre var mye sterkere enn meg i dag, så jeg kunne ikke være med å dra, sa Petter i vinnerintervjuet på stadion.