Belsvik: - Bør ta scoringsrekorden i mai

Petter Belsvik er bare tre mål fra Odd Iversens scoringsrekord i eliteserien, og mener den nye bør være i havn i løpet av mai.

I dag scoret Belsvik sitt mål nummer 155 da Vålerenga spilte 1-1 mot Bodø/Glimt i serieåpningen. Et hutrende publikum, nesten 10.000 i tallet, på iskalde Ullevaal måtte imidlertid vente lenge før hjemmelaget innfridde noen av forventningene.

Belsvik ordnet poengdeling sju minutter før slutt. Ikke rart han var lykkelig. Iversens 158 mål er godt innenfor rekkevidde.

- Det er deilig å score, og nå blir jeg jo stadig vekk minnet på denne rekorden. Jeg får ta'n i løpet av mai, og bør vel legge på noen ekstra for å unngå å bli tatt igjen, mente 34-åringen, som blir 35 i oktober.

Frykten er begrunnet, for bakfra jager Rosenborgs Harald Martin Brattbakk.

- Han har vel 120 og noe, og scorer sikkert bortimot 20 i år igjen. Han kommer nok også til å holde på lenger enn meg. Brattbakk blir garantert farlig.

Belsvik kom også med en oppfordring til Sigurd Rushfeldt om å holde seg i utlandet. Også han har over 100 eliteseriefulltreffere.

Dødball-uttelling

Cato Hansens scoring for Glimt etter seks minutter av andre omgang så lenge ut til å bli kampens eneste. Gjestene spilte kløktig, la seg langt tilbake på banen og satset på overganger. Spesielt etter ledermålet.

De lyktes flere ganger, men avslutningene hadde tidlig seriestart-preg over seg. Derfor måtte den en dødball til for at gjestene skulle lykkes. Eirik Dybendal slo en perfekt corner, VIF-keeper Morten Bakke nølte i feltarbeidet, og Hansen headet ballen kontant i nettet.

- Jeg synes vi scoret fortjent. Hadde vi tort å holde ballen litt mer i laget mot slutten, ville det nok holdt, men vi ble nok litt ubevisst feige. Vi øynet seieren, men at det bare ble ett poeng er greit nok det også, mente Glimts midtbanesliter Runar Berg.

- Vi skulle for en hver pris unngå å komme bakpå, men klarte det ikke. Planen var å få en tidlig scoring for å unngå at Bodø/Glimt skulle legge seg bakpå. Det ble svært vanskelig for oss da de scoret, innrømmet VIF-trener Kjetil Rekdal, som satte seg selv og Aasmund Bjørkan innpå halvtimen før slutt.

Rekdal har slitt med skade og er ikke helt i toppform, men regner med å være det i løpet av kort tid. Derfor var han innbytter mot Glimt.

Kunstnerisk

Da ble det klart mer fart i Vålerenga, samtidig som Knut Henry Haraldsen stadig forlot midtstopperplassen det siste kvarteret. Det trekket ble også helt avgjørende.

Kjetil Rekdal slo et perfekt frispark etter 83 minutters spill, og Haraldsen vant duellen inne i midten. På kunstnerisk vis sendte Petter Belsvik i vei et halvveis brassespark fra fire meter og traff mål.

- Det er jo egentlig litt farlig for en gammel mann som meg å drive med slike krumspring, lårhalsen kan jo ryke. Men vi måtte ha med oss poeng i dag. Derfor satset jeg alt, sa Belsvik til NTB med glimt i øyet.

1-1 var greit i hovedstaden. Bodø/Glimt skapte ikke all verden, men var best før pause og det første kvarteret av andre omgang. Hjemmelaget satte inn en forrykende sluttspurt og ble belønnet med årets første eliteseriescoring og sesongens første poeng.

Snart er den kreative svensken Tobias Grahn også spilleklar for VIF etter sin tokampers-karantene. Det tilfører Vålerenga mer offensiv kreativitet langs bakken. Søndag ble det vel mange lange baller bakfra.

(NTB)