KLAR FOR NY JOBB: Petter Belsvik er Stabæks nye hovedtrener. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KLAR FOR NY JOBB: Petter Belsvik er Stabæks nye hovedtrener. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Belsvik er et godt valg

Vegar Eggen Hedenstad utelukker ikke at han fortsetter i Stabæk.

Flere av Stabæks nøkkelspillere liker ansettelsen av Petter Belsvik som lagets nye hovedtrener. Vegar Eggen Hedenstad utelukker nå ikke at han fortsetter i klubben.

- Det er ikke utenkelig at jeg blir med Stabæk videre. I hvert fall i første halvdel av sesongen. Jeg gleder meg til å stille på trening igjen. Petter Belsvik var et meget godt trenervalg, sier Vegar Eggen Hedenstad til NTB.

20-åringen er i Drillos tropp til firenasjonersturneringen i Thailand 15. - 22. januar. Han har kontrakt med Stabæk ut 2012-sesongen. Sidebacken er blant norsk fotballs heteste salgsobjekt før seriestarten.

Drømmer om utlandet - Jeg drømmer i utgangspunktet om utlandet. Newcastle og Premier League hadde vært noe. Men det er nok litt tidlig. Uansett håper jeg jo at Stabæk kan få penger for meg hvis jeg bytter klubb, sier nøkkelspiller Hedenstad.

Han er ikke alene om å karakterisere Petter Belsvik som «et meget godt trenervalg». Det samme sier Mikkel «Mix» Diskerud.

- Jeg har bare hatt positive opplevelser med Petter som 2. lagstrener i Stabæk, sier Diskerud til NTB. Han befinner seg i Arizona - og er ikke på plass når Stabæk starter treningsåret førstkommende torsdag.

Prioriterer OL-fotball - Jeg er vel hjemme i midten av januar, fortsetter 21-åringen, som står øverst på Lillestrøms ønskeliste akkurat nå. Han bekrefter dialogen med LSK, men understreker at ingen avgjørelse er tatt med tanke på egen fotballfremtid.

Øverst på hans prioriteringsliste i 2012 står OL-fotball for USA. Kvaliken begynner i Nashville 22. mars. USA er i CONCACAF-gruppe med Cuba, Canada og El Salvador. Gruppevinneren er klar for London-OL.

- Kontrakten med Stabæk er grei når det gjelder OL-fotball, understreker Diskerud.

Nettopp dette punktet gjør at Stabæk-ledelsen håper og tror at 21-åringen velger å forbli i Stabæk hvis han fortsetter i norsk fotball. Et sannsynlig kapteinsbind kan også bidra til å friste midtbanespilleren til å bli.

Ivorianske talenter Det er klart at to spisstalenter fra Elfenbenskysten stiller på første Stabæk-trening torsdag. Seks bosmanspillere fra 2011-laget er ute. Av de seks spillerne som mottok oppsigelsesvarsel 23. november har Gilles Ondo gått til Sandnes Ulf.

Tor Marius Gromstad har sagt ja til å fortsette til reduserte lønnsbetingelser. Det samme signaliserer Torstein Andersen Aase at han vil gjøre, selv om denne saken formelt sett ikke er i havn. Veterankeeper Jon Knudsen, som ikke er inne under NISO-paraplyen, skal i samtaler med Stabæk-ledelsen sammen med sin advokat tirsdag eller onsdag.

De to siste, Haris Skenderovic og Jan-Kjell Larsen, mottok begge brev om oppsigelse før jul. Oppsigelsestiden er én måned, og etter det NTB erfarer vil begge stille på trening torsdag.

(NTB)