Belsviks gulldrøm stopper på Bislett

BISLETT (Dagbladet): Petter Belsvik (30) bommet på åpent mål da ballen traff ei tue på humpete Bislett. - Her avgjør grasmatta i mange situasjoner om det blir mål eller ikke, sier Stabæks måltjuv oppgitt.

For mens Nadderud får nytt gras denne sommeren, spiller Bærum-klubben i Vålerenga-land - på slitne Bislett stadion. I tillegg til at det knapt var tilskuere mot Lillestrøm (1523 betalende), mener Belsvik at banen er uegnet for Stabæks tekniske spill.

- Vår spillestil er avhengig av en jevn grasmatte hvor ballen ikke spretter i hytt og vær. Mot Lillestrøm kunne vi kanskje vunnet tre viktige poeng dersom banen ikke hadde vært så ujevn, sier Belsvik.

Bittert

Og det har 30-åringen muligens rett i. Minst to ganger forandret ballen retning foran Lillestrøm-målet:

  • I det 48. minutt skjøt Tommy Svindal Larsen en lompe fra 30 meter som LSK-keeper Magnus Kihlstedt hadde full kontroll på. Men på femmeteren traff ballen ei tue og føyk opp i nesa på Kihlstedt. Returen fikk forsvaret sparket unna.
  • I det 68. minutt kom Tomas Finstad fri på kanten og la inn foran mål. 40 centimeter fra streken på åpent mål har vel ikke Belsvik vært sikrere på scoring. Men banedekket ville det altså annerledes.

- Utrolig bittert. Uavgjort mot Lillestrøm på hjemmebane holder ikke dersom vi skal kjempe helt i toppen, mener Belsvik.

- Hadde dere vunnet på Nadderud?

- Vanskelig å si. Men det er jo hjemmebanen vår. Det er en psykisk fordel og ville vært optimalt sted å spille.

Men Belsvik scoret likevel ett mål og ga Stabæk ledelsen i det 74. minutt. At Lillestrøm utliknet tre minutter før slutt var i grunn fortjent nok i en svært jevn kamp.

Og med ett poeng klatret Stabæk opp på andreplass på Tippeligatabellen med to kamper mer spilt enn Rosenborg. Men er Stabæk gode nok for gull?

- Det får vi se på. Vi skal i hvert fall ha medaljer, sier Belsvik, som med sine fire scoreinger er klubbens toppscorer denne sesongen.

  • Gårsdagens uavgjorte kamp mot Lillestrøm er Stabæks første poengtap på hjemmebane denne sesongen.
  • 1523 tilskuere er ny bånnrekord for Stabæk i Tippeligaen.
<B>SCORET:</B> Stabæks Petter Belsvik scoret Stabæks mål i 1-1-kampen mot Lillestrøm, men var langt fra fornøyd med uavgjort.