Beltrán kan få fem års fengsel

Og opptil 600 000 kroner i bot.

(Dagbladet.no): Hvis det franske politiet fant beviser på bloddoping under sin razzia mot Liquigas-leiren i går, risikerer EPO-avslørte Manuel Beltrán fem år i fengsel.

I tillegg kan han få 75 000 euro (drøye 600000 kroner) i bot for besittelse av det ulovlige stoffet, skriver blant andre den tyske avisa Frankfurter Rundschau.

Reglene og strafferammene er kraftig innskjerpet før årets ritt.

Risikerer også sparken

På toppen av den mulige straffen fra franske myndigheter, risikerer Beltrán å få sparken. Han kan også bli saksøkt av sitt eget lag. 

Før touren skrev samtlige lag kontrakt med arrangøren der de går med på å betale 800 000 kroner i bot dersom en rytter blir avslørt for dopingmisbruk. Kommer et slikt pengekrav til Liquigas, vil laget sende det rett videre til dopingsynderen selv, skriver NTB.

Men ingenting av dette er selvfølgelig aktuelt før også B-prøven er analysert og eventuelt funnet positiv. 

Roberto Amadio-direktør Roberto Amadio sa tidligere i dag at spanjolen hevder sin uskyld, og at han har bedt om at B-prøven også blir testet.

- For hele laget er dette en dårlig situasjon. Det gjelder også for rytterne som skal starte løpet i dag. Vi har et aktivt antidoping-program, så hvis dette med Beltrán blir bekreftet, er det et isolert tilfelle, understreket direktøren.

HER ER HAN NETTOPP TATT: Manuel Beltrán avla den avslørende dopingprøven for akkurat en uke side, etter den første etappen av årets Tour de France. Foto: JOEL SAGET/AFP/SCANPIX
HER ER HAN NETTOPP TATT: Manuel Beltrán avla den avslørende dopingprøven for akkurat en uke side, etter den første etappen av årets Tour de France. Foto: JOEL SAGET/AFP/SCANPIX Vis mer

Laget får fortsette

Resten av laget har fått klarsignal til å fortsette Frankrike rundt, mens Beltrán i går ble arrestert og avhørt. Han ble seinere sluppet fri og reiser nå hjem til Spania.

Spanjolen er identisk med Tour de France-kongen Lance Armstrongs hjelperytter fra 2003 til 2006. I 2000 endte han sjøl på 11.-plass sammenlagt i Tour de France.

Beltrán avla den aktuelle testen etter den første etappen av årets ritt, sist lørdag.

• Les også: Arvesen: - Beltrán bør bures inne

Beltrán kan få fem års fengsel