- Beltrán sier han ikke har gjort noe galt

Doptatt rytter hevder uskyld.

(Dagbladet.no): Liquigas-rytteren Manuel Beltrán har avlagt en positiv dopingprøve, meldte den franske sportsavisen L\'Equipe i går.

Nå har spanjolen hevdet sin uskyld overfor sportsdirektøren i Liquigas.

- Beltrán har fortalt oss at han ikke har gjort noen ting galt og at han vil ha B-prøven analysert, sier sportsdirektør i Liquigas Roberto Amadio, ifølge BBC.

• Les også: - Omkring ti ryttere med unormale blodverdier

Samtidig varsler direktøren at Beltrán selvfølgelig har syklet sitt siste løp for Liquigas hvis det motsatte er tilfelle.

- For hele laget er dette en dårlig situasjon, inkludert rytterne som skal starte løpet i dag. Vi har et aktivt antidoping-program, så hvis dette tilfellet blir bekreftet, er det et isolert tilfelle, sier direktøren.

Det var etter et uvanlig funn i Beltráns blodprøver før touren, som gjorde at spanjolen kom i søkelyset til det franske antidopingbyrået (AFLD).

- Det er ikke bare spor etter EPO. Det er EPO, sier Pierre Bordry, sjef i byrået, ifølge BBC.

- Beltrán sier han ikke har gjort noe galt

Liquigas har inntil videre suspendert Beltrán. Hvis B-prøven også er positiv, vil han bli sparket - og muligens saksøkt.

Resten av laget får derimot fortsette rittet Frankrike rundt, skriver Cyclingnews.dk.

Beltrán ble i går arrestert og avhørt, og politiet har lov til å holde på ham i 24 timer.

Spanjolen er identisk med Tour de France-kongen Lance Armstrongs hjelperytter fra 2003 til 2006. I 2000 endte han sjøl på 11.-plass sammenlagt i Tour de France.

Beltrán avla den aktuelle testen etter rittets første etappe sist lørdag.

• Les også: Arvesen: - Beltrán bør bures inne

FØRT VEKK: Den doptatte Liquigas-rytteren Manuel Beltrán ble ført vekk i håndjern av politiet i går. Foto: NICOLAS BOUVY/EPA/SCANPIX
FØRT VEKK: Den doptatte Liquigas-rytteren Manuel Beltrán ble ført vekk i håndjern av politiet i går. Foto: NICOLAS BOUVY/EPA/SCANPIX Vis mer
HER ER HAN TATT: Dette bildet er tatt sist lørdag. Manuel Beltrán har nettopp avlagt dopingprøven som viste spor av EPO.
<B>NUMMER 62: Denne oversikten viser hvilke ryttere som måtte innfinne seg i dopingkontrollen etter første etappe av Tour de France, sist lørdag. Manuel Beltrán er nummer 62.
SJEFEN: Liquigas-direktør Roberto Amadio sier at Manuel Beltrán har hevdet sin uskyld.