FERDIG:  Fifas regelverk sier at en spiller ikke kan spille for mer enn to klubber i løpet av en sesong. Det skaper problemer for Hatem Ben Arfa, som dermed ikke får spille for Nice, som han gikk til før jul. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE
FERDIG: Fifas regelverk sier at en spiller ikke kan spille for mer enn to klubber i løpet av en sesong. Det skaper problemer for Hatem Ben Arfa, som dermed ikke får spille for Nice, som han gikk til før jul. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHEVis mer

Ben Arfa får ikke lov til å spille for Nice

Har spilt for to klubber denne sesongen.

Hatem Ben Arfas overgang fra Newcastle til Nice er lagt død. Nå vet ikke franskmannen hva han skal gjøre.

27-åringen har den siste tiden vært midtpunkt for en regelstrid av de sjeldne i internasjonal fotball. Franskmannen ble hentet til Nice før jul etter å ha vært utlånt til Hull i Premier League i fjor høst. Samtidig spilte han en kamp for Newcastles U21-landslag på sensommeren i fjor, og nettopp den er stridens kjerne.

Det internasjonale fotballforbundets regelverk fastslår nemlig at en fotballspiller ikke kan spille offisielle kamper for mer enn to lag i løpet av én og samme sesong.

Ben Arfa har fått støtte fra Det engelske fotballforbundet i at den omtalte Newcastle-kampen må anses for å være offisiell. FIFA hevder på sin side det motsatte og har nektet å godkjenne 27-åringens overgang til Nice.

Tirsdag innså hovedpersonen at slaget er tapt.

- Jeg er ferdig i Nice og håper nå jeg kan finne en løsning i utlandet, sa Ben Arfa på en pressekonferanse.

- Jeg er deprimert, veldig lei meg, men vil ikke at karrieren min skal slutte på denne måten. Jeg er villig til å reise til Nordpolen for å spille fotball, tilføyde han.

27-åringen hevder å ha flere alternativer på bordet, men ville ikke si noe mer om sin fotballframtid.

(NTB)