Ben Johnson gir Carl Lewis skylda for OL-doping

Historien om en øl.

(Dagbladet.no): 9,79 på 100 meter. Det var for godt til å være sant da Ben Johnson knuste rivalene og løp inn til OL-gull i Seoul i 1988.

Tida var for god.

Johnson ble avslørt som dopet etter løpet og ribbet for gullet. Seieren gikk i stedet til toeren, amerikanske Carl Lewis, som løp på 9,92.

Lewis var en av dem som sørget for at Johnson ble dopingtatt, hevder Johnson i dag.

Drakk øl

I et intervju med den australske avisa Melbourne Herald Sun sier kanadieren at han ble utsatt for sabotasje for over 18 år siden.

I intervjuet navngir han Lewis som medskyldig.

- Jeg vil ikke si for mye... Men han var involvert, sier Johnson.

SPRINTET FRA ALLE I OL-FINALEN: Ben Johnson benekter ikke at han var dopet i 1988, men hevder at stoffet som ble funnet var plantet. Arkivfoto: Dagbladet
SPRINTET FRA ALLE I OL-FINALEN: Ben Johnson benekter ikke at han var dopet i 1988, men hevder at stoffet som ble funnet var plantet. Arkivfoto: Dagbladet Vis mer

Og forklarer at han drakk øl med en kompis av Lewis mens han ventet på å avgi dopingprøven i garderoben i Sør-Korea. Der og da skal steroidet stanozolol ha blitt plantet i brygget hans.

Johnson benekter ikke at han var dopet. Det er ikke poenget hans.

- Nummer én, dopet de fant i kroppen min var ikke det stoffet jeg brukte. Nummer to, Ben Johnson ble utsatt for sabotasje i Seoul. Noen la en felle for meg, sier Johnson.

Det er verd å merke seg at Johnson ble doptatt på nytt etter at han hadde sonet ferdig. Og han er ikke ukjent med anklager mot andre sprintere.

Lewis-folkene nekter

Seinest i juni beskyldte han Justin Gatlin og Asafa Powell for doping, fordi det er umulig å løpe 100 meter på 9,77. Han fikk rett når det gjelder Gatlin.

Lewis-leiren rister bare på hodet av beskyldningene mot USAs mestevinnende sprinter i moderne tid.

- Carl har absolutt ingenting med at Ben testet positivt, sier Lewis-manager Joe Douglas og legger til:

Ben Johnson gir Carl Lewis skylda for OL-doping

- Carl ville ville aldri prøvd å få noen til å bli tatt. Han kunne bli opprørt fordi folk ikke ble tatt, men han ville aldri utført sabotasje mot noen.