<strong>MÅLGIVENDE PASNING:</strong> Nicklas Bendtner hadde en glimrende målgivende pasning på Tore Reginiussens 2-0-scoring i Mesterfinalen mot Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MÅLGIVENDE PASNING: Nicklas Bendtner hadde en glimrende målgivende pasning på Tore Reginiussens 2-0-scoring i Mesterfinalen mot Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Vant den første Mesterfinalen

Bendtner: -Det var en deilig start på sesongen

Rosenborg vant Mesterfinalen fortjent 0-2. Et vakkert hælspark av Midtsjø og en målgivende pasning fra Nicklas Bendtner holdt i massevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brann-Rosenborg 0-2 ( 0-1)

BERGEN (Dagbladet): - Jeg er klar for 90 minutter når serien sparkes i gang, søndag. Ingen tvil om det, sier Nicklas Bendtner. I Mesterfinalen lusket han rundt i 30 minutter, og nærmest ladet seg opp til alvoret starter.

- Ikke allverdens tempo på meg i dag, men det var herlig med en målgivende pasning. Både Rosenborg og jeg er i rute, sier dansken.

Klasseforskjell
Mesterfinalen viste tydelig at det fremdeles er et langt frispark opp fra andreplass i serien, til seriegull. Rosenborg hadde kontroll på det meste i Bergen, uten å legge inn toppgiret.

Når det er sagt, så ble ikke vertene fra Bergen rundspilt. Første omgang ble tidvis underholdende, uten at det ble allverdens med sjanser. De som fikk kjørt seg mest var Branns midtbane, som tidvis ble halsende mye på etterskudd.

Kombinert med at trønderne er et par hakk bedre teknisk og mer ballsikre enn bergenserne, så var det tydelig hvem som hadde kontroll på dette oppgjøret.

Kjapt og vakkert
Men så skjedde ting så fort at Branns forsvar ble svimle. I det 32. minutt danset Fredrik Midtsjø seg gjennom Branns 16-meter, og da det så ut som han var på vei mot cornerflagget, så hælsparker han ballen elegant tilbake. Der sto Rosenborgs leiesoldat, Milan Jevtovic, som bredsidet ballen utagbart bak Piotr Leciejewski i Brann-målet.

Rosenborg-vingen, som er på utlån fra tyrkiske Antalyaspor, kan fort bli en av trøndernes mest målfarlige menn denne sesongen.

- Jeg ble meid ned
Selv om Rosenborg stort sett hadde kontroll på den første Mesterfinalen, så avsluttet Brann best. De siste 30 minuttene var det Brann som styrte kampen, uten å komme til de store målsjansene.

De var ofte et halvt trekk, en litt for upresis pasning unna de store målsjansene. Nærmest var innhopper Steffen Skålevik, som hadde flere farlige raid mot Rosenborgs Andre Hansen.

- Litt bittert at vi ikke scoret. Vi var nære, men det ble bare nesten. Men når det er sagt, så skulle jeg hatt et straffe. Jeg ble meid ned i straffefeltet, men fikk frispark i mot meg. Den var merkelig, sier Branns toppscorer i fjor, Steffen Skålevik.

Men han kan love Brann-fansen følgende:

- Vi skal slå Rosenborg i serien. De er gode, men ikke uovervinnelige, smiler den kjappe Brann-spissen.

Hva med Bendtner?
Rosenborgs nyinnkjøpte favoritt, Nicklas Bendtner, kom innpå i det 61. minutt, og var knapt borti ballen. Han tuslet rolig rundt på rundt 30-40 meter fra Branns mål og var lite delaktig i spillet. Men han kviknet til i det 90 minutt, og sørget for en fin målgivende pasning til Tore Reninussen. Den var det klasse over.

Rosenborg vant fortjent i generalprøven, men har flere gir inne når sesongen starter til helgen. Brann var ikke helt lett å bli klok på, men i år som i fjor er laget solid defensivt. Det blir nok lagets styrke også i år.

Stålkontroll
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigsten var godt fornøyd med generalprøven.

- Vi hadde stålkontroll. Mer er det vel ikke å si, humrer han. Og hva synes han om Nicklas Bendtner?

- Det var godt å få mannen i gang. Han må lades gradvis opp, så blir han en en veldig, veldig god spiller for RBK i år. Vent å se, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ps! Vinneren av Mesterfinalen fikk 100 000 kroner som skulle deles ut til et veldedig formål. Rosenborg gav premien til Barnekreftforeningen i Trøndelag og til Trofast barnehage. i Trondheim.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer