Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bendtner banket Liverpool ut av ligacupen

Arsenal best av b-lagene.

IKKE STRAFFE: Liverpool-debutant Alberto Aquilani brassesparker ballen i begge armene på Phillippe Senderos. Liverpool ville ha straffe, men dommeren mente Senderos var uskyldig. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix
IKKE STRAFFE: Liverpool-debutant Alberto Aquilani brassesparker ballen i begge armene på Phillippe Senderos. Liverpool ville ha straffe, men dommeren mente Senderos var uskyldig. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Arsenal - Liverpool 2-1.

Arsenal byttet ut alle elleve fra startoppstillingen sist helg. Liverpool beholdt Emiliano Insua og Dirk Kuyt fra startoppstillingen som slo Manchester United på søndag.

Likevel ble det en morsom kamp med høyt tempo, lekne detaljer og ikke minst tre flotte mål.

- Den tekniske kvaliteten på kampen var utmerket fra begge lag, spesielt tempoet i pasningsspillet, sier Arsenal-manager Arsene Wenger til Sky Sports ifølge Goal.com.

Han mener det var lite som skilte lagene, og påpeker at begge hadde gode sjanser til scoringer også etter 2-1-målet. Ellers er han fornøyd med miksen av unge og gamle spillere på laget.

- Når du har kombinasjonen av erfaring og ungdom er det mulig å vinne mot lag som Liverpool. Erfaringen til de to midtstopperne (Senderos og Silvestre) var viktige i avgjørende faser av kampen, og framover hadde vi gode spillere på topp som utgjorde forskjellen, sier Wenger.

- HANDS! Liverpool-spillerne appellerer til dommeren, men får ikke straffesparket de ville ha etter at Aquilani traff Senderos. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix
- HANDS! Liverpool-spillerne appellerer til dommeren, men får ikke straffesparket de ville ha etter at Aquilani traff Senderos. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix Vis mer

Fine mål
Arsenal scoret først, da den katalanske 19-åringen Fran Merida fikk ballen utenfor hjørnet av 16-meteren, la den til rette og banket inn 1-0 i nærmeste hjørne.

Men Liverpool slo tilbake med en enda vakrere fulltreffer, da venstreback Emiliano Insúa banket ballen i fin bue over Lukasz Fabianski på halvvolley.

Nicklas Bendtner ble matchvinner for Arsenal fem minutter etter pause. Han kranglet til seg ballen inne i feltet, og dunket den opp i nettaket fra skrått hold.

1-0: Arsenals Fran Merida klinker inn ledermålet på Emirates fra like utenfor 16-meteren. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix
1-0: Arsenals Fran Merida klinker inn ledermålet på Emirates fra like utenfor 16-meteren. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix Vis mer

Aquilani-debut
Alberto Aquilani fikk omsider Liverpool-debuten, men slapp først til i de siste 14 minuttene av kampen. Hans fremste bidrag til snakkisene etter kampen var et brasseskudd som traff begge hendene til Philippe Senderos. Dommeren mente imidlertid det var ballen som søkte hendene og ikke omvendt, dermed ingen straffe til Liverpool.

- Jeg har ikke sett reprisen, men jeg har blitt fortalt at det var straffe. Vi får ikke endret på det nå imidlertid, sier Liverpool-manager Rafa Benitez ifølge Goal.com.

Benitez var forøvrig med spillet og innsatsen til flere av spillerne til tross for at resultatet var en skuffelse. Han likte også det han så av Aquilani.

1-1: Liverpools Emiliano Insua får kjempetreff på halvvolley fra 20 meters hold. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix
1-1: Liverpools Emiliano Insua får kjempetreff på halvvolley fra 20 meters hold. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg synes han viste kvalitet. Kampform får han bare ved å spille. Vi kunne se ting i dag, to eller tre fine pasninger. Hver dag vil han bli litt bedre, sier Benitez.

Chelsa vant komfortabelt 4-0 mot Bolton, mens Manchester City sendte ut Scunthorpe, som var det siste håpet blant lagene utenfor Premier League i ligacupen.

I går ble Manchester United, Aston Villa, Portsmouth, Blackburn og Tottenham klare for kvartfinalene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media