Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord - Rosenborg:

Bendtner benket mot Sandefjord: - Som å benke Zlatan

Ekspert om Rosenborgs overraskende trekk.

BENKET: Nicklas Bendtner starter på benken mot Sandefjord. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
BENKET: Nicklas Bendtner starter på benken mot Sandefjord. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nicklas Bendtner er kanskje den aller største eliteserie-profilen akkurat nå, spesielt etter at han fikk en drømmedebut med en scoring i ligaåpningen mot Odd.

Derfor kommer det også noe overraskende at trener Kåre Ingebrigtsen har valgt å benke den danske spissen foran kveldens kamp mot Sandefjord.'

Bred stall

Ingebrigtsen har byttet ut hele angrepsrekka, som mot Odd besto av Bendtner, Pål André Helland og Milan Jevtovic. Elbasan Rashani, Matthias Vilhjalmsson og Mushaga Bakenga utgjør angrepstrioen mot Sandefjord.

- Det er styrken til Rosenborg. Nå kan de få hvilt spillere til toppkampen mot Molde i helgen. Det kan ødelegge rytmen i laget om man skifter for mye, riktignok. Det var jo kjennemerket til Rosenborg før, at de kjørte de samme elleve uansett. Nå må Kåre ta hensyn til kampprogrammet og rotere litt. Kampen i dag en fin mulighet til å hvile Bendtner, mener Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

- I Eliteserien-sammenheng, er det som å benke Zlatan, sier fotballekspert, Joacim Jonsson, til Dagbladet.

NordicBets fotballekspert tror at Bendtner har et behov for å spille. Særlig hvis han skal bli toppscorer.

- Hvis man skal bli det, handler det litt om å få inn den gode følelsen. Samtidig skjønner jeg at Kåre Ingebrigtsen tenker at han har et litt tynnere grunnlag enn de andre spillerene, mener Jonsson.

Tidlig rullering

Jonsson understreker at de færreste lag i Norge kunne stilt med en like god angrepsrekke som det Rosenborg gjør i dag. Dette samtidig som Jonsson forstår at Pål André Helland spares.

Likevel er ikke Jonsson, som tidligere har vært sportssjef for Fredrikstad Fotballklubb, begeistret for trekket til Ingebrigtsen.

Eliteserien-eksperten mener Rosenborgs sesong er inne i en fase der det er viktig å spille inn den beste lagoppstillingen. Nå er både tomålsscorer Jevtovic og Bendtner henvist til benken.

- Nå har jo Rosenborg en bredere tropp enn alle andre, men å begynne å rullere allerede nå, det har jeg ikke sansen for, sier Jonsson.

Favoritter

Når det gjelder hvem som er favoritt i Sandefjord, er han klar:

- Jeg tror Rosenborg kan slå Sandefjord på en under middels dag. De er et lag som har det kollektive, samtidig som de har gode individualister, sier Joacim Jonsson.

RBK-trener Ingebrigtsen sier på sin side følgende om rokkeringene:

- Tanken er at det er den tredje kampen vår på sju dager, og vi skal spille igjen på lørdag. De sier at vi stiller med redusert lag, men det samme laget som slo København og Brann. En bra gjeng.

RBKs oppstilling: Andre Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jacob Rasmussen, Alex Gersbach - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Rashani, Vilhjalmsson, Bakenga

Sandefjords oppstilling: Jonsson - Kane, Hansen, Seck - Bindia, Kurtovic, Valles, Storbæk, Kebbie - Kastrati, Morer

Saken oppdateres!