I KNALLFORM: Nicklas Bendtner scoret det første målet da Danmark slo Sverige i Parken.Foto: SCANPIX/AP/Lars Poulsen
I KNALLFORM: Nicklas Bendtner scoret det første målet da Danmark slo Sverige i Parken.Foto: SCANPIX/AP/Lars PoulsenVis mer

Bendtner best ut av breial-duellen med Zlatan

Avgjorde da Danmark slo Sverige i Parken.

(Dagbladet): Danmark - Sverige 2-0.

Nicklas Bendtner, Zlatan Ibrahimovic og de andre gjorde sitt beste for å snakke opp temperaturen før nabooppgjøret mellom Danmark og Sverige, men da lagene møtte hverandre i Parken i kveld, var vi raskt tilbake i lunken privatkampmodus.

For det ble aldri noen festkveld i København, og Nicklas Bendtners mål i første omgang var det eneste som fikk hjemmepublikummet opp av stolene, før Michael Krohn-Dehli la på til 2-0 ti minutter før slutt.

- Jeg fikk svar på at vi har fantastiske muligheter. Det er et stort potensial i laget, og det fikk vi også vist, sier Morten Olsen til dansk TV 2.

Selv om de røde og hvite ikke skapte spesielt mange målsjanser finner treneren andre lyspunkter ved innsatsen.

- Vi leverte godt posisjonsspill og var gode til å bytte side, så de måtte ut og løpe. Det var vanskelig å skape sjanser da de hadde ti spillere som sto dypt. De traff stolpen én gang, men de første 20 minuttene hadde vi alt spillet, oppsummerer Olsen.

Glapp markeringen
Nicklas Bendtner ble etterlatt helt alene inne i Sveriges sekstenmeter da Lars Jacobsen kom seg rundt på høyresiden etter 35 minutter, og hadde ingen problemer med å sette ballen forbi Johan Wiland i målet, ikke ulikt den måten han gjorde det på mot Norge i september.

Sverige skapte lite i Parken, men kunne likevel ha utliknet på en av de få sjansene de fikk.

MÅLLØS: Zlatan Ibrahimovic var involvert i det lille Sverige skapte, men kom ikke på scoringslista.Foto: SCANPIX/AP/Lars Poulsen
MÅLLØS: Zlatan Ibrahimovic var involvert i det lille Sverige skapte, men kom ikke på scoringslista.Foto: SCANPIX/AP/Lars Poulsen Vis mer

Spesielt farlig var det da Zlatan Ibrahimovic slo en lekker stikker til Emir Bajrami like før pause, men Thomas Sørensen i Danmark-målet fikk akkurat nok hånd på ballen til å sende den i stolpen i stedet for i nettet.

Målløs
En målløs Zlatan forlot banen etter en drøy time, og fikk snart følge av Nicklas Bendtner.

Etter hvert ble stadig flere av de som startet kampen erstattet av debutanter og andre, og med det falt også tempoet ytterligere.

Effektive dansker skulle likevel klare å doble ledelsen, da Michael Krohn-Dehli avsluttet et flott angrep med en sikker avslutning, og dunket ballen i det høyre hjørnet bak den svenske målvakten.

Dermed kan Danmark foreløpig krones til Skandinavias beste landslag, etter seier over både Norge og Danmark i løpet av kort tid.

PS! Svein Oddvar Moen dømte oppgjøret, og gjorde en god jobb, også da han ga Nicklas Bendtner gult kort for filming i første omgang.