Bendtner-bildet som ble starten på den ville karrieren

Nicklas Bendtner går mot avskjed i Rosenborg-drakta, men det er ikke første gang dansken har skapt overskrifter.

DRO NED SHORTSEN: Dette bildet fra 24. mai 2009 viser Nicklas Bendtner med shortsen nede. Dette stuntet kom bare dager etter at han ble fersket på en nattklubb med buksene nede. Foto: Jed Leicester/REX
DRO NED SHORTSEN: Dette bildet fra 24. mai 2009 viser Nicklas Bendtner med shortsen nede. Dette stuntet kom bare dager etter at han ble fersket på en nattklubb med buksene nede. Foto: Jed Leicester/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nicklas Bendtners tid i Rosenborg er i ferd med å ebbe ut. Dansken ble hentet til Rosenborg før 2017-sesongen, og målet var at han skulle være med og heve klubben det nødvendige steget for å være fast inventar i europacupene.

Den første sesongen lyktes Rosenborg godt med det, Ajax ble slått ut i siste runde av EL-kvaliken og trønderne var med i gruppespillet i turneringen.

Siden har pila pekt feil vei for 31-åringen. Selv om Rosenborg klarte å kvalifisere seg til Europa League og vant både serie- og cup også i fjorårssesongen, med Bendtner som cupfinalehelt, ble det mindre og mindre spilletid på dansken.

VM - som var hovedmålet og utstillingsvinduet både Bendtner og Rosenborg håpet han skulle vise seg fram i gikk i vasken. En lyskestrekk satte ham definitivt ut av en dansk tropp.

Så kom en skandale. På en tur hjemme i København i september havnet Bendtner i bråk med en taxisjåfør. Bendtner ble siktet for vold mot en taxisjåfør i København. Sjåføren ble sendt til operasjon med brukket kjeve.

Bendtner måtte i vinter sone med fotlenke hjemme i Danmark og kom seint i gang med sesongoppkjøringen. I Trondheim fikk han beskjed av Eirik Horneland at han ikke var ønsket videre i Rosenborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer