DRO NED SHORTSEN: Dette bildet fra 24. mai 2009 viser Nicklas Bendtner med shortsen nede. Dette stuntet kom bare dager etter at han ble fersket på en nattklubb med buksene nede. Foto: Jed Leicester/REX
DRO NED SHORTSEN: Dette bildet fra 24. mai 2009 viser Nicklas Bendtner med shortsen nede. Dette stuntet kom bare dager etter at han ble fersket på en nattklubb med buksene nede. Foto: Jed Leicester/REX Vis mer

Bendtner-bildet som ble starten på den ville karrieren

Nicklas Bendtner går mot avskjed i Rosenborg-drakta, men det er ikke første gang dansken har skapt overskrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nicklas Bendtners tid i Rosenborg er i ferd med å ebbe ut. Dansken ble hentet til Rosenborg før 2017-sesongen, og målet var at han skulle være med og heve klubben det nødvendige steget for å være fast inventar i europacupene.

Den første sesongen lyktes Rosenborg godt med det, Ajax ble slått ut i siste runde av EL-kvaliken og trønderne var med i gruppespillet i turneringen.

Siden har pila pekt feil vei for 31-åringen. Selv om Rosenborg klarte å kvalifisere seg til Europa League og vant både serie- og cup også i fjorårssesongen, med Bendtner som cupfinalehelt, ble det mindre og mindre spilletid på dansken.

VM - som var hovedmålet og utstillingsvinduet både Bendtner og Rosenborg håpet han skulle vise seg fram i gikk i vasken. En lyskestrekk satte ham definitivt ut av en dansk tropp.

Så kom en skandale. På en tur hjemme i København i september havnet Bendtner i bråk med en taxisjåfør. Bendtner ble siktet for vold mot en taxisjåfør i København. Sjåføren ble sendt til operasjon med brukket kjeve.

Bendtner måtte i vinter sone med fotlenke hjemme i Danmark og kom seint i gang med sesongoppkjøringen. I Trondheim fikk han beskjed av Eirik Horneland at han ikke var ønsket videre i Rosenborg.

Uheldig oppførsel

Forrige sesongs voldssak er imidlertid langt fra første gang at Nicklas Bendtner har vært involvert i saker utenom fotballbanen.

Helt fra han som purungt talent slo gjennom i Arsenal-drakt har dansken slitt med å kombinere oppførsel på og utenfor banen. Dette er noe av hva dansken har fått oppmerksomhet for det siste tiåret.

Mai 2009:
Etter tap mot Manchester United i mesterligaen trakk den daværende Arsenal-spilleren på byen. Bilder av en tydelig beruset 21-åring, som med buksene på lårene ble hjulpet til bilen, gikk verden rundt. Arsenal-manager Arsène Wenger straffet dansken med bøter.

- Jeg elsker denne klubben og var skuffet etter tapet mot Manchester United. Å nå en Champions League-finale er en av mine største drømmer. Å bli slått ut var et stort slag. Men, uansett hvor skuffet jeg var, unnskylder ikke det oppførselen min seinere på kvelden, sa Bendtner i en uttalelse.

- Jeg er kanskje ung, men handlingene mine viser mangel på dømmekraft og er noe jeg angrer dypt. Jeg ønsker å si unnskyld til klubben og fansen etter å ha sviktet dem og meg selv. Jeg kan ikke endre fortida, men jeg kan lære av feilene mine, fortsatte Bendtner.

I kamp 24. mai - noen dager etter besøket på nattklubb med buksene nede - markerte Bendtner dette med å dra ned shortsen inne på banen.

September 2011:
Bendtner ble anholdt i forbindelse med et slagsmål på Hilton Hotel i Gateshead, skriver The Chronicle. Dansken ble anholdt for å sikre ro og orden.

November 2011:
Bendtner ble anmeldt for vold mot en gjest på Hotel Marienlyst i Helsingør. Angriperen nøt alkohol sammen med flere danske landslagsspillere etter en privatlandskamp mot Sverige. Gjesten kom i klammeri med spillerne, og Bendtner ble seinere anmeldt. Politiet gikk ikke videre med saken.

Desember 2011:
Bendtner ble arrestert sammen med lagkamerat Lee Cattermole fra Sunderland for hærverk mot minst tre biler. Angivelig skulle de to ha sparket på bilenes sidespeil, men saken mot Bendtner ble siden lagt bort. Samtidig havnet han også i trøbbel på et pizzeria i byen i Nord-England.

Etter flere uheldige episoder, skrev dansken et brev til danske og engelske fans, samt sin egen familie, der han ba om unnskyldning.

- Feilen er min og jeg er utrolig lei meg for å ha skuffet så mange mennesker. Jeg er i bunn og grunn en alminnelig mann, men med en uallminnelig jobb. Det glemmer jeg iblant, men jeg vet det godt, og derfor skal ikke det være noen som helst unnskyldning for at jeg har blitt i innviklet inn i disse tingene, skrev Bendtner i brevet, publisert i blant annet Ekstra Bladet.

Februar 2012:
Bendtner mistet førerkortet i to måneder etter at han ble stoppet etter å ha kjørt langt over fartsgrensen. Ifølge rapportene kjørte Bendtner i 166 km/t, noe som var 50 km/t over fartsgrensen på stedet.

Mai 2012:
Bendtner fikk ifølge avisa Sunderland Echo en bot på 45.000 kroner etter flere trafikkforseelser. Da dansken ble vinket inn av politiet hadde han ikke førerkort med seg, ikke riktig forsikring på bilen og bilen var ikke registrert.

Juni 2012:
Bendtner fikk 735.000 kroner i bot og en kamps karantene etter at han i EM-kampen mot Portugal viste fram sin boksershorts med reklame for et spillselskap.

Dette selskapet betalte boten, men Bendtner måtte stå over VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia. Kampen endte for øvrig 0-0.

- Det er bare et par lykkeboksere som jeg også brukte i den første kampen og har brukt før turneringen. Jeg visste ikke at jeg brøt noen regler, men jeg er klar over det nå, sa Bendtner.

Mars 2013:
Bendtner mistet førerkortet i tre år og fikk en bot på 842.000 kroner etter å ha kjørt med 1,75 i promille i en enveiskjørt gate i København.

November 2013:
Ifølge avisa The Sun ble Bendtner anholdt og fikk en advarsel av politiet etter mistanke om hærverk i leiligheten der han bodde.

Bendtner har forklart at han sammen med noen venner ødela en dør ved bassengområdet etter at døra ikke ville åpne seg. Bendtner beklaget overfor sine naboer og sa at han trodde døra hadde satt seg fast.

Februar 2014
Noen måneder tidligere ble Bendtner vraket fra Arsenal-troppen. Da skal dansken ha kompensert med en fuktig kveld på sexklubb i stedet. Arsenal-spilleren skal ha tilbrakt deler av kvelden på utestedet The Box, som av klubbeier Simon Hammerstein blir omtalt som et sted med «mystikk og seksuell åpenhet».

Mars 2014:
Bendtner ble straffet med bøter av sin engelske klubb Arsenal etter at den danske landslagsangriperen hadde dratt på byen i København uten å spørre om tillatelse.

Han var også innblandet i en episode med en taxisjåfør der han ifølge BT skal ha kneppet opp buksene og pisket taxien med beltet.

Mars 2015
Lord Bendtner (som han blir kalt på sosiale medier) dro til Skottland i 2015 for å få tittelen «Lord». Det gikk ikke ubemerket hen. Skotske myndigheter kom på banen, og tittelen uteble.

Juli 2015
I Wolfsburg var man ikke fornøyd Bendtners fysiske form. Etter sommerferien i 2015 kom dansken hjem fra det som kan tyde på var en litt for bra ferie. Tyske Bild melder nemlig at Nicklas Bendtner ble sendt i egentrening - fordi han var i dårlig form. Med seg fikk han en egen fysisk trener.

Nicklas Bendtner har spilt i noen av Europas største klubber. Han har vært i KB, Arsenal, Birmingham (lån), Sunderland (lån), Juventus (lån), Wolfsburg og Nottingham Forest. I sommer forsvinner han - ifølge Rosenborg - fra Trondheim til en ny destinasjon.

NTB / Dagbladet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer