DOM: Nicklas Bendtner må sone 50 dager etter voldshendelsen 9. september. Foto: Ole Martin Wold / Scanpix
DOM: Nicklas Bendtner må sone 50 dager etter voldshendelsen 9. september. Foto: Ole Martin Wold / ScanpixVis mer

Nicklas Bendtner snakker ut om voldsdommen

Bendtner blir forfatter: - Jeg har fått en anledning til å tenke meg om

Nicklas Bendtner er i det emosjonelle hjørnet. Han snakker ut om voldshendelsen, bruker anledningen til å rose Rosenborg og kommer med en nyhet.

Nicklas Bendtner startet torsdag soningen av sin 50 dagers lange voldsdom etter hendelsen mot en taxisjåfør i fjor høst. Fotballstjerna bruker anledningen til å snakke ut om hendelsen og samtidig takke Rosenborg for støtten han har fått. I tillegg røper fotballstjerna at han blir forfatter.

- Jeg vil skrive en bok. Historien om meg skal ikke bli drevet av spekulasjoner og sensasjoner, men av min egen hukommelse (tro det eller ei) og åpenhet. Det som ellers ikke er spesielt typisk i toppfotball, skriver Bendtner.

- Alt kokte

30-åringen har publisert et bilde av fotlenka på sin egen Instagram-profil, hvor han også har publisert en lang tekst. Der deler han sine tanker rundt hendelsen i september og dommen han har fått.

View this post on Instagram

Swipe til venstre for tekst

A post shared by Nicklas Bendtner (@bendtner14) on

Han skriver:

- I dag kom det noen representanter fra Kriminalomsorgen og satte denne på ankelen min. Fotlenka skal sitte på i 50 dager, mens jeg betaler tilbake min andel til samfunnet etter en ergerlig episode en sein kveld i september.

- Jeg skulle selvfølgelig ønske at dette aldri hadde skjedd. Både for min egen del og for taxisjåføren involvert, som mistet jobben og som oppførte seg på den måten. Det finnes mange andre og bedre måter vi kunne løst vår uenighet på.

- I stedet gikk det skeis. Hvis jeg bare kunne betalt det som sto på taksameteret, hadde kanskje ikke min kjæreste og jeg måtte oppleve å bli forfulgt av en bil med en rasende sjåfør bak rattet, og jeg hadde kanskje ikke gjort det jeg endte med å gjøre. Alt kokte.

Hyller Rosenborg

2. november ble den danske fotballspilleren dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør i København.

Episoden skjedde i København under landslagspausen 9. september. Taxisjåføren pådro seg et dobbelt kjevebrudd. Kort før episoden hadde Bendtner og hans kjæreste Philine Roepstorff forlatt taxien uten å betale, etter at sjåføren misforsto hvordan han skulle kjøre til Bendtners bosted.

Sjåføren kom etter paret for å kreve betaling og gikk ut av bilen.

- Jeg er ikke og blir nok heller aldri enig i dommen som ble satt, men jeg har droppet å anke, fordi jeg vil unngå å måtte miste sesongstart i Rosenborg. Det fortjener den mest varme og lojale arbeidsgiveren jeg noensinne har vært borti, i min hele karriere.

30-åringen skal sone 50 dager med fotlenke i sin egen leilighet i København, noe som betyr at han ikke er tilgjengelig på treningsfeltet med de andre RBK-spillerne før 22. februar.

Skrive bok

Nicklas Bendtner er i det emosjonelle hjørnet, og avslutter innlegget med å fortelle at han skal bli forfatter.

Til tross for at han ikke er enig i dommen, mener fotballstjerna at det har kommet noe godt ut av den 50 dagers lange dommen.

- Jeg har fått en anledning til å tenke meg om. Jeg har lært at jeg sjeldent får annet enn bekymring og mistro dersom jeg kommenterer eller retter på usannheter, løgner og rykter som ofte oppstår i aviser, hjemmesider og sosiale medier.

- Samtidig har jeg fått bruk for å forstå hvorfor veien min gjennom livet har vært så kroglete. Fylt med oppturer og nedturer. Det er derimot aldri for seint å lære noe og ruste seg mot fremtiden, og derfor har jeg besluttet at jeg skal samle historiene som har skapt meg gjennom disse snart 31 årene.

Saken oppdateres.