Nicklas Bendtner etter dommen

Bendtner dømt. Men tankene hans går til en helt annen

Vier en Instagram-post til det danske landslagets tidligere keepertrener, Lars Høgh.

ORDKNAPP: Nicklas Bendtner snakket ikke med pressen etter rettssaken fredag. Seinere fredag la han ut en post på Instagram. Foto: Martin Sylvest/Ritzau/Scanpix/Reuters
ORDKNAPP: Nicklas Bendtner snakket ikke med pressen etter rettssaken fredag. Seinere fredag la han ut en post på Instagram. Foto: Martin Sylvest/Ritzau/Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nicklas Bendtner (30) ble i dag dømt til 50 dagers betinget fengsel og å betale oppreisning på 11 300 kroner til den fornærmede taxisjåføren. Dommen ble anket på stedet.

Bendtner selv var ordknapp overfor pressen etter rettssaken fredag, men uttaler seg for første gang offentlig i en Instagram-post:

– Jeg har ikke så mye å si, annet enn at jeg selvfølgelig anker, skriver Bendtner.

INSTAGRAM-POST: Nicklas Bendtner la ut dette fredag ettermiddag. Skjermdump
INSTAGRAM-POST: Nicklas Bendtner la ut dette fredag ettermiddag. Skjermdump Vis mer

Han legger til at tankene hans i kveld går til en mann som ikke på noen måte er involvert i voldshendelsen:

– Mine tanker resten av dagen skal gå til Lars Høgh. Alt det beste til deg og dine kjære, Lars, skriver Bendtner.

Syk

Ifølge danske BT har Høgh, tidligere Brøndby-spiller og keepertrener for det danske landslaget, fått påvist kreft i bukspyttkjertelen.

Sykdommen ble kjent i august, og det har vært helt stille fram til torsdag, skriver avisa. Da stilte Høgh på programmet «Go'aften Danmark».

Det er altså det første Bendtner sier offentlig etter at han fredag ble dømt for vold mot en taxisjåfør etter en hendelse i København i september. Taxisjåføren var også tiltalt for forsøk på vold, men ble frikjent.

I forklaringene deres, samt i videobevis, går det fram at Bendtner og kjæresten Philine Roepstorff havnet i en opphetet debatt med drosjesjåføren. Årsaken skal blant annet ha vært at paret mente sjåføren kjørte en annen vei enn de selv ønsket.

Etter at paret gikk ut av taxien, viser videoen at sjåføren roper «ditt lille fuckings ludder» etter Roepstorff. I sin forklaring hevdet sjåføren at Bendtner i retur skal ha kommet med flere rasistiske kommentarer til ham.

Under sin forklaring innrømmet Bendtner at han slo ned taxisjåføren, men avviste at han hadde sparket til sjåføren mens han lå nede. Det fikk ikke støtte av aktor som mente videobeviset viste noe annet.

Rosenborg: – Sterkt beklagelig

Overfor Dagbladet viser RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug til en pressemelding publisert på klubbens nettsider. Der uttrykker de at de ikke ønsker å kommentere saken.

I pressemeldingen understreker klubben at Rosenborgs spillere har et spesielt ansvar for å opptre på en ordentlig måte og ivareta den rollen de har som forbilder.

«Dette gjelder både på og utenfor banen. Når vi oppfattes å ikke oppfylle denne rollen er det sterkt beklagelig,» heter det i pressemeldingen.

«Vi forsvarer Nicklas som person, men ikke handlingen han er dømt for i dette tilfellet. Omstendighetene rundt hendelsen kan ikke vi uttale oss om. Vi tar saken på største alvor og forstår at vår respons vil ha stor interesse. Dette er en vanskelig sak det vil være mange oppfatninger rundt. Det er ikke enkelt å vite hva som er riktig reaksjon.»

Rosenborg skriver at de har lært Bendtner å kjenne på en god måte siden han signerte i 2017. De beskriver ham som en god person med mye godt humør, og på akkurat det har de ingenting å utsette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer