IMPONERER: Danske Nicklas Bendtner er nærmere toppformen enn flere i RBK hadde trodd. Her fra trening i  Marbella i Spania tidligere i mars. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERER: Danske Nicklas Bendtner er nærmere toppformen enn flere i RBK hadde trodd. Her fra trening i Marbella i Spania tidligere i mars. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Nicklas Bendtners form

Bendtner forbauser i RBK: 
- Forstår ikke at klubber har klart å ikke bruke ham

Imponerer før seriestart.

(Dagbladet): Med lite spilletid i beina, visstnok rusten, kom Nicklas Bendtner til Lerkendal med lyden av hevede øyenbryn som akkompagnement.

Mange lurte på hva slags avdanket (?) spiller som nå dukket opp i Rosenborg, som ikke hadde klart å få tillit andre steder. Etter noen uker er trønderne svært beroliget.

- Det som overrasker meg er at klubber som han kommer fra ikke har klart å bruke ham. Det er overraskende. For det er en meget, meget bra fotballspiller, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

STADIG FRAMGANG: Kåre Ingebrigtsen syns Nicklas Bendtner allerede bidrar godt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STADIG FRAMGANG: Kåre Ingebrigtsen syns Nicklas Bendtner allerede bidrar godt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Han har trent godt i skadeperioden, og trent fotball godt nå i 3-4 uker. I starten der pustet han både med huet og ræva, men nå spilte han 80 minutter mot Ranheim og gjorde det bra. Han ser bedre og bedre ut på trening, både i timingen og alt, fortsetter RBK-treneren.

Overraskende kvikk fysisk

Kaptein Mike Jensen bekrefter inntrykket. Som danske kjenner han kanskje Bendtner bedre fra før enn mange av oss andre, men også han har latt seg imponere av kraftspissen denne første tida.

- Det som har overrasket meg mest er egentlig hvor «fit» han er, både fysisk og i selve banespillet. Bevegelsene hans, vendingene, tempoet hans generelt når han mottar ballen, sier Jensen til Dagbladet.

- Etter å ha sett hvor lite han har spilt den siste tiden, trodde jeg det var litt lenger unna, men det sitter godt, syns jeg. Og alt annet vet vi jo om fra før: Avslutningene, fysikken, vi vet alle hvor lista hans ligger på den biten, sier RBK-kapteinen.

Det gjenstår å se om Nicklas Bendtner får tillit fra start i serieåpningen hjemme mot Odd søndag kveld, men Mike Jensen er ikke i tvil om at spissen vil utvikle Rosenborg-spillet ytterligere fra forrige års gullsesong.

LIKER DET HAN SER: Mike Jensen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LIKER DET HAN SER: Mike Jensen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det er ingen tvil om at det gir oss en ny dimensjon, ikke minst fysikken hans. Det blir nyttig på dødballer både defensivt og offensivt. Han kan også være veldig nyttig i kamper der vi ligger litt lavere, eller blir presset tilbake, da er han et strålende oppspillspunkt. Men vi spiller fortsatt etter Rosenborgs prinsipper, sier Jensen.

Lever akkurat som alle andre

Til de som frykter for Nicklas Bendtners sportslige fokus når sommeren og det gode liv kommer også til Trondheim etter hvert, har Kåre Ingebrigtsen også en beroligende melding.

- Han kommer til oss for å ha fokus på det sportslige og restarte litt. Jeg har lært ham å kjenne, og det er nok mye medieskapt det inntrykket du snakker om. Hvis dere i media hadde løpt etter oss sent på 80-tallet og tatt bilder, så gjorde nok vi også ting vi angret på, sier Bruttern til Dagbladet.

- Det har han også gjort. Det er vanskelig å være 16 år og ha 20 pressefolk etter seg. Han har hatt kjempefokus hos oss, vært en av guttene, og lever akkurat som alle andre på Rosenborg og forholder seg til akkurat de samme reglene, sier Kåre Ingebrigtsen.

Mike Jensen følger opp:

- Vi skal ikke passe på Nicklas, han må passe på seg selv. Og det klarer han også, det blir ikke noe problem.